Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/gallery/images/43/5/dai-u-srbobranu/1/

Verzija za tampu / To ScreenviewDAČIĆ U SRBOBRANU!

Ova galerija je kreirana 2017.05.23 od Administrator i trenutno sadrzi 35 slika.

Opis:

Sa predstavnicima Delegacije Evropske unije u Srbiji, Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade,ministrar spoljnih poslova i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica Vlade Republike Srbije,posetio je domaćinstvo porodice Pavlović, koja se trajno nastanila u Srbobranu, nakon što su 1995.godine izbegli iz Hrvatske.

Razlog njihovog dolaska je početak isporuke i ugradnje paketa građevinskog materijala, u okviru Regionalnog stambenog programa, potprojekat II.

Porodica Dejana Pavlovića (36) je jedna u nizu izbegličkih porodica koja je uz pomoć Vlade Srbije pomoći EU i Komesarijata za izbeglice obezbedila novac, neophodan građevinski materijal i ostalo, potrebno za trajno rešavanje stambenog problema.

Oni su današnje goste dočekali sa radošću, punog srca i na stari, srpski način, na kapiji počastili ih pogačom, solju i domaćom rakijom.

Ivicu Dačića i predstavnike delegacije EU, prilikom ove posete pozdravili su komšije, za koje je ovo bio veliki događaj, jer ovako viđeni gosti ne sreću se u Moravskoj ulici.

Pored domaćina, pored Dačića, goste, među kojima su bili Vladimir Cucić, komesar za izbeglice i migracije, Jan Luneberg (OEBS), Ignacio M (UNHCR), Nikolas Bizel (EU), Filip Ge (ambasador Švajcarske), dočekali su predstavnici lokalne samouprave na čijem čelu je bio Neško Čestić, predsednik opštine Srbobran.

Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign