Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/home/1/

Verzija za Ütampu / To Screenview 

 

                 

  
 
    

   

Ukoliko ┼żelite da ostavite komentar na neki sadr┼żaj to mo┼żete u─Źiniti tako što se najpre prijavite na portal, unesete potrebne podatke i obele┼żite, štriklirate opciju "štampaj".

 

Sonntag, 29. Januar 2023

ČETIRI GODIŠNJA DOBA!


Jedno lepše od drugog, tako je to sino─ç izgledalo u Hali sportova na koncertu povodom praznika i slave KUD-a BARD, gde su se kroz pesmu i igru smenjivali obi─Źaji našeg naroda oslikani kroz godišnja doba....
Samstag, 28. Januar 2023

USPEŠNO GOSTOVANJE KOBASICIJADE U BEOGRADU!


Jutros, još dok su petlovi spavali krenuli smo iz Turije ka Beogradu. Poneli smo koliko smo mogli da po─Źastimo Beogra─Ĺane i da ih pozovemo na 39. Kobasicijadu. Kako smo i najavili od osam ujutro pijaca ─Éeram na Zvezdari mirisala je na turinske kobasice. Redovi su se stvarali i bilo je o─Źigledno da smo napravili pravi potez što smo došli u glavni grad, kazali su nam iz Udru┼żenja Kobasicijada.
Freitag, 27. Januar 2023

ODR┼ŻANA SVETOSAVSKA AKADEMIJA


Dom kulture u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvenom opštinom Srbobran odr┼żao je Svetosavsku akademiju u ─Źetvrtak 26.01. u sali "Pozorištance". Publika se odazvala na poziv i došla da vidi i ─Źuje šta su to organizatori pripremili.

DANAS JE SAVINDAN DEBELJA─îKI UPUTIO ─îESTITKU SVIM PROSVETNIM RADNICIMA I U─îENICIMA


Danas se proslavlja praznik Sveti Sava koji je ujedno i školska slava. Sveti Sava je utemeljiva─Ź Srpske pravoslavne crkve, dr┼żave i školstva. Smatra se za─Źetnikom srpske srednjovekovne knji┼żevnosti, zaštitnik je prosvetnih ustanova. U svojoj ─Źestitci prosvetnim radnicima i u─Źenicima predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debelja─Źki ka┼że:
Mittwoch, 25. Januar 2023

ODR┼ŻAN POMEN ZA STRADALE U RACIJI 1942. GODINE


U Srbobranu je danas obele┼żena 81. godišnjica Racije u ju┼żnoj Ba─Źkoj, koja je sprovedena izme─Ĺu 04. i 29. januara 1942. godine u Šajkaškoj oblasti, Novom Sadu i Be─Źeju. Tokom nešto više od tri nedelje organizovanog sprovo─Ĺenja masovnih zlo─Źinu, ┼żivot je izgubilo gotovo 4.000 ljudi. U crkvi Svetog Bogojavljenja Gospodnjeg, odr┼żan je parastos nevinim ┼żrtvama racije, a zatim su kraj spomen plo─Źe na zidu crkve polo┼żeni venci.
Dienstag, 24. Januar 2023

U SUBOTU SVETOSAVSKI KONCERT


KUD "BARD" uputio je pozivnicu svim ljubiteljima folklora da budu gosti na njihovom tradiconalnom Svetosavskom koncertu. U pozivnici se ka┼że:

KOBASICIJADA U SUBOTU PUTUJE U BEOGRAD!


Prvu promociju 39. Kobasicijada odr┼ża─çe u subotu 28.01. 2023. u Beogradu. Od osam sati ujutro pijaca ─Éeram na Zvezdari zamirisa─çe turinskim roštilj kobasicama, a pred stanovnike glavnog grada Turinci iznose sve┼że i sušene kobasice uz poziv da budu gosti Kobasicijade ove godine poslednjeg vikenda u februaru.

SVETOSAVSKA AKADEMIJA!


Dom kulture Srbobran u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvenom opštinom Srbobran organizuje Svetosavsku Akademiju u sali Malog pozorišta u Srbobranu, u ─Źetvrtak, 26. januara u 19:30 ─Źasova, neposredno posle prazni─Źnog bdenija koje se slu┼żi u hramu Svetog Bogojavljenja Gospodnjeg sa po─Źetkom u 18 ─Źasova. Dobro došli!

POLJOPRIVREDNICI OBRATITE PA┼ŻNJU!


Poljoprivredni proizvo─Ĺa─Źi iz Srbobrana, Turije i Nadalja od sada imaju mogu─çnost da u poštama širom Srbije preuzmu parametre za svoj eID broj, što ujedno predstavlja prvi korak za pristup platformi eAgrar.
Donnerstag, 19. Januar 2023

BORBA ZA POTOMSTVO SE NASTAVLJA!


Opština Srbobran u saradnji sa Kompanijom NIS obezbedila je sredstva kako bi se pru┼żila materijalna podrška porodicama u borbi za potomstvo, Ovo je još jedan projekat sa Kompanijom NIS u okviru programa Zajednici zajedno koji je od izuzetnog zna─Źaja za našu opštinu.Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign