Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/index.php?p=index&area=1

Verzija za Ütampu / To Screenview  

         

 

         

              

    

 
 
  Pratite naš Twitter kanal      
Donnerstag, 17. Oktober 2019

DECA U NADALJU - "Da pravo svako-dete u┼żiva lako"


Iz Nadalja nam je stigao izveštaj u kome su detaljno opisani doga─Ĺaji koji su obele┼żili De─Źiju nedelju ove godine u OŠ ┼Żarko Zrenjanin U─Źa.
Mittwoch, 16. Oktober 2019

┼ŻARKO NA POSTOLJU ZA NAJBOLJE U SRBIJI!


Srbobran ima vrhunskog voza─Źa moto krosa. Poslednjom trkom u šampionatu u Ba─Źkoj Topoli, u nedelju je stavljena ta─Źka na ovogodišnju sezonu na Otvorenom šampionatu Srbije u moto - krosu. U klasi MX 85 tre─çe mesto u Srbiji pripalo je ┼Żarku Debelja─Źkom, mladi─çu iz Srbobrana.

OTVORENA IZLO┼ŻBA ART CENTRA


Postavka me─Ĺunarodne putuju─çe izlo┼żbe ArtCENTRA , „Art_Kvadrat“, osve┼żila je zidove Galerije Doma kulture.
Dienstag, 15. Oktober 2019

U NEDELJU NA KANALU UPECANO NA PLOVAK PREKO POLA TONE RIBE!


Srbobran i Udru┼żenje sportskih ribolovaca "Šaran" bili su doma─çini još jednom takmi─Źenju pecaroša. U nedleju odr┼żan je Jesenji maraton u sportskom ribolovu na desnoj obali Velikog ba─Źkog kanala kod mosta. Pecalo se u parovima, a u─Źestvovalo je ukupno 28 parova.

PREDHODNA NEDELJA U ZNAKU DECE


De─Źija nedelja se ove godine obele┼żavala pod sloganom "Da pravo svako - dete u┼żiva lako" i to u godini u kojoj se obele┼żava 30 godina od donošenja Konvencije o pravima dece. Pet dana su u potpunosti bili posve─çeni deci. Prava dece su bila u fokusu i to je ono što ova manifestacija stavlja u prvi plan.
Montag, 14. Oktober 2019

SAMO NAPRED I GLAVU GORE!


Ona je devojka iz našeg sokaka, ali kako stvari stoje mo┼żda ─çemo uskoro za nju mo─çi da ka┼żemo „svetsko, a naše“.  Odlu─Źila je da se bavi modelingom, uradila je prve fotografije i ve─ç su po─Źele da sti┼żu ponude za fotografisanje i iz inostranstva. Ona je Bernadetta Oroszi.

OKTOBARSKA NAGRADA IDE U PRAVE RUKE


Na današnjoj sednici SO Srbobran odbornici su odlu─Źili da prihvate predlog Komisije za dodelu Oktobarskih nagrada i za laureata proglase Jovana Tanurd┼żi─ça, novinara i publicistu iz Srbobrana. Nagradu ─çe primiti u subotu 19.oktobra na Sve─Źanoij sednici SO Srbobran.
Sonntag, 13. Oktober 2019

RUKA SPASA DODELILA POKLON PAKETE ZA KOLEVKU I SVRATIŠTE


Udru┼żenje "Ruka spasa" darivala je poklonima decu u Subotici, u Domu za decu sa smetnjama u razvoju "Kolevka" i u Novom Sadu - "Svratište", dnevni boravak za zbrinjavanje dece. U obe ove ustanove uru─Źeni su paketi sa de─Źijom ode─çom, obu─çom i proizvodima za odr┼żavanje li─Źne higijene
Samstag, 12. Oktober 2019

KAFANA NA BALKANU


Ju─Źe u galeriji Doma kulture, odr┼żan je prvi ┼żivi memorijal u okviru Dana kulturne tradicije, jedne od manifestacija kojom Srbobran ─Źuva svoje duhovno nasle─Ĺe od zaborava. Priredba posve─çena se─çanju na nekadašnju instituciju kafane koja je postojala na ovim prostorima, uspešno je otpo─Źela oko 20:00h okupivši Srbobrance ┼żivopisnim i izdašnim programom.
Freitag, 11. Oktober 2019

NIKAD NEMOJ DA IZAZIVAŠ SUDBINU!


U poslednjih pet godina na teritoriji naše opštine stradalo je dvanaest u─Źesnika u saobra─çaju, a me─Ĺu njima i jedno dete. U okviru De─Źije nedelje odr┼żan je lep, zanimljiv i edukativan skup za decu, a svi u─Źesnici dobili su poklone koji su deo promotivnog materijala više akcija koje sprovodi organizator. Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign