Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/index.php?p=news&newsid=2335

Verzija za tampu / To ScreenviewKATASTROFA - JOŠ JEDAN POMOR RIBE NA KANALU!


Tokom predhodne noći započeo je još jedan pomor ribe na Velikom bačkom kanalu. Od ranog jutra na obali kanala ribolovci, ali i ostali građani sa nevericom prilaze obalama kanala i gledaju stravičan prizor kako se ogromna količina ribe podigla na površinu i bori se za vazduh.


Na licu mesta zatekli smo i ribolovačku službu koja je o ovome obavestila pokrajinsku nadležnu inspekciju. Ono što smo uspeli da saznamo je da je sve počelo tokom noći, a da se riba guši u vodotoku od Vrbasa, a da je udarni deo, odnosno da je najviše ribe na površini od starog šlajza pa nizvodno do izlaska iz Srbobrana ka Turiji. .

Takođe čulo se da je tokom noći mrežama izvađeno na tone ribe koja se bori za život. Prva je stradala bela riba, među kojima je najviše smuđeva i štuke, a kako smo čuli u delu iza objekta Roda primećeni su kapitalni primerci somova. Ipak, najviše ribe koja se bori za život je upravo kod mosta u Srbobranu. Površina vode je bukvalno prekrivena ribom.  O čemu se radi "niko ne zna". Ono što je postalo pravilo kada govorimo o zagađenju Velikog bačkog kanala je činjenica da se ovakve situacije dešavaju gotovo isključivo vikendom i sve počinje noću.

Da li ćemo ikad saznati ko je odgovoran za ovaj pomor ribe, uništavanje flore i faune na Velikom bačkom kanalu je samo jedno od pitanja koja ostaju otvorena. Ono što je izvesno je da nas i dalje sistematski truju i da zbog toga još uvek niko nikad nije podneo ostavku, niko nije smenjen, barem da je to javnosti poznato, a niko nije ni ozbiljnije sankcionisan.

S.N.

 

 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign