Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/index.php?print=1

Verzija za Ütampu / To Screenview 

                     

  
 

 

 

 

    

   

Ukoliko ┼żelite da ostavite komentar na neki sadr┼żaj to mo┼żete u─Źiniti tako što se najpre prijavite na portal, unesete potrebne podatke i obele┼żite, štriklirate opciju "štampaj".

 

Dienstag, 27. September 2022

SALA┼á TATI─ć - TURISTI─îKA ATRAKCIJA NA TRI VODE


Bio je naizgled obi─Źan, lep sun─Źan dan, me─Ĺutim ambijent i sagovornik u─Źinili su da bude poseban i druga─Źiji. Za naš sajt govorio je vlasnik ugostiteljskih objekata "Tati─çev salaš" i "Hunting House" u Turiji. Upoznajte zanimljiv karijerni put ovog mladog ambicioznog ugostitelja. Kako ka┼że sve je po─Źelo u  ─Éur─Ĺevu, pa preko Novog Sada, Amerike, Švajcarske, Zanzibara do Turije, gde se trenutno zaustavio i ima velike planove za razvoj ne samo svog biznisa nego ukupno turisti─Źke ponude naše opštine.Veruje u sinergiju i otvoren je za saradnju, ima sopstvene ideje kako unaprediti uslugu, ali spreman je da ─Źuje i usvoji dobre predloge. Zove se Dimitrije Erdeljan.
Montag, 26. September 2022

PODSTICAJ ZA NOVE PREDUZETNIKE


Osam budu─çih preduzetnika danas je dobilo ugovore o subvenciji za pokretanje sopstvenog biznisa. Ugovore o podršci pokretanju biznisa preduzetnicima danas je uru─Źio Radivoj Debelja─Źki, predsednik Opštine Srbobran, uz ┼żelje da posao što pre "stane na noge" i bude izvor prihoda vlasnicima mnogo du┼żi period od obaveznih godinu dana. Osim njih, kako smo ─Źuli, koji su podršku dobili iz opštinskog bud┼żeta, još devet budu─çih preduzetnika dobilo je podršku republi─Źkog bud┼żeta tako da je to ukupno 17 novih privatnih radnjiu našoj opštini ove godine.

NEZGODA IZME─ÉU SRBOBRANA I SIRIGA


Danas u popodnevnim satima na putu Srbobran - Sirig došlo je do saobra─çajne nezgode. Na osnovu naših saznanja u sudaru je u─Źestovalo dva vozila, a ima i povre─Ĺenih. Pored policije koja je bila na licu mesta, u─Źestvovali su i pripadnici hitne pomo─çi Doma zdravlja u Srbobranu kojui su pru┼żili prvu pomo─ç povre─Ĺenima.
Sonntag, 25. September 2022

DRUGA DE─îIJA OLIMPIJADA U SUBOTU 01.OKTOBRA


Posle dve godine pauze, ponovo ─çe biti odr┼żana "De─Źija olimpijada" u organizaciji Udru┼żenja gra─Ĺana "Naša pri─Źa" pod pokroviteljstvom Opštine Srbobran, u saradnji sa svim osnovnim školama u našoj opštini.
Freitag, 23. September 2022

PRIJAVI SE!


Dom kulture Srbobran poziva zainteresovane za glumu, svih uzrasta, da se i sami oprobaju na daskama koje ┼żivot zna─Źe.
Donnerstag, 22. September 2022

OSMACI IZ TURIJE BILI U ─îURUGU


U─Źenici osmog razreda Osnovne škole "Petar Drapšin" iz Turije, zajedno sa svojim nastavnicima, posetili su Samostalnu zanatsku radnju "Bombonica" u ─îurugu.

DIPLOMATE DVE EVROPSKE ZEMLJE DANAS POSETILE SRBOBRAN


U okviru promocije finalnog takmi─Źenja "Srbija u ritmu Evrope" i sa ┼żeljom da bli┼że upoznaju grad doma─çin i njegove karakteristike i potencijale, Tomaš Kuhta, ambasador Republike ─îeške u Srbiji, i Floris Serne, politi─Źki sekretar Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji, posetili su danas Srbobran.  
Donnerstag, 15. September 2022

DAN SRPSKOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE


Srbija i Republika Srpska danas obele┼żavaju zajedni─Źki praznik – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Datum, 15. septembar, izabran je za obele┼żavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, jer je tog dana 1918. godine probijen Solunski front. Ovaj praznik prvi put je bio sve─Źano proslavljen prošle godine, na Savskom trgu, kod spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu.

SVE─îANO I VESELO!


U dve re─Źi tako bi se mogao opisati Srbobran ju─Źe. U poseti Srbobranu bile su dve delegacije bratskih gradova iz Ma─Ĺarske, Orošhaze i Janošhalme, predvo─Ĺene gradona─Źelnicima Zoltanom Davidom i Zoltanom Celerom. Naime,obele┼żena je slava rimokatoli─Źke crkve "Uzvišenje svetog kri┼ża".
Mittwoch, 14. September 2022

┼ŻIRI JE ODLU─îIO - NAJBOLJA RAKIJA JE IZ SRBOBRANA!


Podelom medalja i zahvalnica danas, u sredu, 14. septembra 2022.godine u Srbobranu završava se prva manifestacija - Rakijada „Srce Ba─Źke“. Na takmi─Źenje je pristiglo 84 uzoraka. Pored doma─çih proizvo─Ĺa─Źa na takmi─Źenje su se prijavili proizvo─Ĺa─Źi rakije iz Feketi─ça, Donjeg Tavankuta, Bajmoka, Be─Źeja i Ba─Źkog Gradišta, kao i iz Ma─Ĺarske, iz Orošhaze i Segedina.Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign