Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Freitag, 22. Januar 2021

U galeriji Doma kulture uz prisustvo medija i malobrojnih posetilaca zbog primene mera za suzbijanje epidemije virusom covid19 otvorena je izložba slika, slikarke Milice Ajduković iz Beograda.

 
Donnerstag, 21. Januar 2021

Nakon pauze u radu, predhodnih dana ponovo je svoja vrata otvorio caffe bar "Arvaji". Na Trgu republike, ovaj bar sa dugom tradicijom dočekuje goste u novom renoviranom prostoru, koji je potpuno prilagođen gostima koji vole da se osećaju prijatno i svoje slobodno vreme provedu kvalitetno u lepom ambijentu.

 

Udruženje "Ruka spasa"  priključuje se akciji prikupljanja novčanih sredstava za pomoć područijma koja su u prethodnom periodu pogođena poplavama.

 
Mittwoch, 20. Januar 2021

Jutros je u Domu zdravlja "dr Đorđe Bastić" počela vakcinacija građana prtiv korone kineskom vakcinom Sinofarm. Vakcinišu se građani koji su iskazali interesovanje putem prijave na sajtu euprave i koji su dobili poziv za vakcinaciju.

 

Svima koji danas proslavljaju porodičnu slavu čestitamo, a evo koje porodice danas slave u našoj opštini...

 
Montag, 18. Januar 2021

Predanje kaže da se večeras otvaraju nebesa i da će svaka želja biti ispunjena. Sve što je potrebno je da u ponoć pogledate u nebo i jasno poželite nešto, a želja će vam se ostvariti.

 
Sonntag, 17. Januar 2021

Sutra, 18.01.2021. je prvi nastavni i radni dan u drugom polugodištu školske 2020/2021.godine. Na snazi su i dalje sve propisane protivepidemiološke mere: fizička distanca, obaveza nošenja maski, dezinfekcija i merenje telesne temperature pri ulasku u obrazovne ustanove, obavezna i redovna dezinfekcija svih površina i druge.

 
Donnerstag, 14. Januar 2021

Danas u 11.00h počela je vakcinacija medicinskog osoblja u Domu zdravlja "dr Đorđe Bastić" u Srbobranu. Prva se vakcinisala protiv zarazne bolesti covid19 glavna sestra, Eva Popović. Ona je primila Fajzer/Biontek vakcinu.

 
Mittwoch, 13. Januar 2021

Uskoro će osobe sa invaliditetom moći, kao i sve ostali građani, samostalno da obave sve što je potrebno u zgradi opštine, kao i u Centru za socijalni rad. Za radove koji će po završetku omogućiti nesmetan pristup osobama sa invaliditetom opštinskim službama obezbeđeno je 15.114.880,00 dinara. Kako saznajemo, gotovo kompletan novac obezbeđen je iz Fondova Evropske unije.

 

Iz JKP "Graditelj" pozivaju građane da očitaju svoje vodomere kako bi utrošenu vodu u prošloj godini platili po staroj ceni. Saopštenje za javnost prenosimo u celosti:

 
Dienstag, 12. Januar 2021

Opštinski štab za vanredne situacije doneo je nove mere u skladu sa odlukama Kriznog štaba za borbu protiv pandemije izazvane zaraznom bolešću Covid 19. Saopštenje za javnost prenosimo u celosti:

 
Montag, 11. Januar 2021

Sinoć je na ulicama bilo 5 vozila zimske službe JKP Graditelj koja su uklanjala sneg, a na svim prioritetnim putevima bačena je so. Danas u 10 sati ni jedna ulica nije bila pod snegom, kazao je u izjavi za medije vd direktor javnog komunalnog preduzeća, MIloš Jovanović.

 

Krizni štab na današnjoj sednici potvrdio je najavu ministra prosvete, Branka Ružića da će drugo polugodište početi 18.01. uz redovno obavljanje nastave u školama, prenose mediji.

 
Sonntag, 10. Januar 2021

Danas između 16.00 i 17.00h na magistralnom putu Srbobran - Novi Sad, nedaleko od staklenika desila se saobraćajna nezgoda u kojoj je teže povređena jedna osoba.

 
Samstag, 9. Januar 2021

Na osnovu podataka koje saopštava Institut za javno zdravlje Vojvodine u epidemiji Covid 19, u opštini Srbobran zaključno sa 09.01.2021. obolelo je 543 građana.

 
Donnerstag, 7. Januar 2021

Hoćemo li uspeti da nevolje koje su nas snašle pobedimo, da li ćemo imati dovoljno mudrosti da probleme rešavamo hladne glave, da budemo ljudi, kako bi to rekao Patrijarh Pavle i da li će godina koja je pred nama doneti spokoj? Da li ćemo uspeti da oprostimo jedni drugima sve ono što nam se činilo ili nam se čini kao neoprostivi gresi, samo su neka od pitanja koja možemo danas da otvorimo...

 
Mittwoch, 6. Januar 2021

Sveštenstvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve, kao i drugim vernicima koji se pridržavaju julijanskog kalendara, predstojeći hrišćanski, pravoslavni praznik, Božić čestitao je Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran.

 

Obaveštavaju se građani Srbobrana da služba za odnošenje komunalnog otpada neće raditi za Božić 07.01.2021. godine.

 
Dienstag, 5. Januar 2021

Večeras oko 18.00h u Turiji u ulici Svetog Save kod kućnog broja 50 došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je povređena jedna žena. Kako saznajemo na licu mesta, na nju je naleteo automobil.

 
Montag, 4. Januar 2021

U Crkvi Svetog Bogojavljenja Gospodnjeg, održan je parastos nevinim žrtvama racije u Bačkoj, koji je služio episkop bački Irinej. Pomenu žrtvama prisustvovali su predsednici Vlade Vojhvodine, Igor Mirović i Skupštine Vojvodine, Ištvan Pastor.

 
Sonntag, 3. Januar 2021

U ponedeljak, 4. januara 2021. godine, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovaće obeležavanju 79. godišnjice Racije u Bačkoj, koje će biti održano u Srbobranu.

 
Samstag, 2. Januar 2021

Prošlo je više od 100 dana od kako je nova opštinska vlast formirana. Za sada izgleda da znaju šta rade. Mlad, ozbiljan čovek došao je na čelo naše opštine u trenutku kada je ceo svet bio okupiran problemima koje je donela pandemija virusom covid 19. Nezahvalan zadatak i za iskusnije političare od njega, ipak Radivoj Debeljački uspeo je da za četiri meseca ostavi utisak dobrog i odgovornog domaćina.

 

Ako bismo postavili pitanje – šta je to obeležilo godinu koja je ostala iza nas, bilo bi to najgluplje moguće pitanje. Svi smo svesni da je to virus koji je život okrenuo naglavačke, gotovo širom sveta. Virus koji je doneo sa sobom nove navike u ponašanju, promenio nam živote i postavio nova pravila.

 
Donnerstag, 31. Dezember 2020

Čelnici lokalne samouprave obišli su sinoć dežurne službe Policijske stanice Srbobran, Vatrogasne jedinice i Doma zdravlja "Dr Đorđe Bastić".

 

Na desetine nevladinih organizacija, udruženja, građanki, kao i preduzetnika odazvali su se na poziv Mesne zajednice Srbobran, tako da su danas svi korisnici usluga Narodne kuhinje uz obrok dobili i novogodišnje kolače. Narodnu kuhinju, tokom prepodneva posetio je i predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Plava obala
Lagrad
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen