Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news-archive/1/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Montag, 16. Juli 2018

U subotu uve─Źe na Trgu slobode nastupili su Stefan Petruši─ç i Ana Koki─ç. Zajedno sa njima pevalo je par hiljada gostiju koji su došli na trg i da se zabave.

 

Ju─Źe su u opštini Srbobran odr┼żani izbori za ─Źlanove Saveta mesnih zajednica u Srbobranu, Turji i Nadalju. Izbore je karakterisala velika izlaznost i ubedljiva pobeda kandidata Srpske napredne stranke u sva tri naseljena mesta opštine.

 
Samstag, 14. Juli 2018

Drugo ve─Źe petrovdanskih dana proteklo je u znaku nastupa doma─çih KUD-ova, Udru┼żenja, Gradskog hora "Zora" i Bande drvene koja je nastupila na kraju sino─çnjeg programa.

 

Nakon što je lokalna samouprava pronašla na─Źin da na letovanje u Sutomore besplatno pošalje 50 penzionera iz naše opštine, na njihov poziv Radivoj Paroški, preddsednik opštine, bio je ju─Źe gost u prostorijama Udru┼żenja penzionera.

 

Opština Srbobran organizovala je Sajam zapošljavanja Korporacije Lear, koji se u subotu, 14. jula, odr┼żao u Velikoj sali Skupštine opštine Srbobran. Opština ┼żeli da pru┼żi šansu svima koji nude posao njenim gra─Ĺanima i na taj na─Źin poma┼żu da se smanji nezaposlenosti u Srbobranu i okolini, što je jedan od najva┼żnijih prioriteta ove opštinske uprave.

 
Freitag, 13. Juli 2018

Dana 15.07.2018 godine zbog planiranih radova na elektri─Źnoj mre┼żi se isklju─Źuju :

 

UPOZORENJE P─îELARIMA! Tretmani protiv komaraca sa zemlje i iz vazduha na podru─Źju opština Vrbas i Srbobran bi─çe izvedeni u periodu od 15. do 29. jula, saopštila je novosadska „Ciklonizacija“.

 

Ta─Źno u pono─ç zasijalo je nebo iznad Srbobrana. Vatromet i hiljade boja razlilo se iznad prepunog Trga slobode na kome se sino─ç proslavio Petrovdan, najsve─Źaniji dan u Srbobranu.

 
Donnerstag, 12. Juli 2018

U periodu od 12. juna do 12. jula u Porodilištu Opšte bolnice Vrbas ro─Ĺeno je ukupno 59 beba, 34 devoj─Źice i 25 de─Źaka.

 

Sajam zapošljavanja najavljen je za subotu 14.07. a odr┼ża─çe se u Velikoj sali SO Srbobran. Štand kompanije LEAR koji ─çe naredna tri dana biti na Trgu slobode u Srbobranu posetio je danas predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški...

 

U susret Petrovdanu, a u okviru manifestacije "Petrovdanski dani", Dom kulture sino─ç je uprili─Źio otvaranje izlo┼żbe starih fotografija Srbobrana, pod nazivom "Promenada kroz prošlost Srbobrana".

 

Srpska pravoslavna crkva proslavlja praznik posve─çen svetim apostolima Petru i Pavlu, prvim propovednicima hriš─çanstva i najbli┼żim u─Źenicima Isusa Hrista.

 
Dienstag, 10. Juli 2018

Dom kulture Vas poziva na otvaranje izlo┼żbe „Promenada kroz prošlost Srbobrana“ na kojoj ─çe biti prikazane fotografije starog Srbobrana, Turije i Nadalja.

 

U nedelju 15.jula u opštini Srbobran ─çe se odr┼żati izbori koji ─çe odrediti ko ─çe u narednom mandatu sedeti u Savetima Mesnih zajednica u Srbobranu, Turiji i Nadalju. Liste kandidata su utvr─Ĺene  sve pripremne radnje su obavljene.

 
Montag, 9. Juli 2018

Nakon što je kompletno rukovodstvo FK Srbobran tokom predhodnih dana podnelo ostavke, zakazana je Izborna skupština kluba gde bi trebalo da se izabere novo rukovodstvo.

 
Donnerstag, 5. Juli 2018

Nekoliko dana traja─çe proslava Petrovdana u Srbobranu. Manifestacija "Petrovdanski dani" ove godine koncipirana je tako da po─Źinje u sredu, a završava u nedelju u ranim jutarnjim satima. Glavni gosti su Topalko, Ana Koki─ç i Stefan Petruši─ç. Sve po─Źinje u sredu otvaranjem izlo┼żbe u galeriji Doma kulture:

 

Na obodu naše opštine, u ataru Nadalja nalazi se Crna bara. Duga je 1.200 metara i stanište je više vrsta ptica, riba i razli─Źitih vrsta biljnog i ┼żivotinjskog sveta. Ure─Ĺenje obale je u toku, a danas je sa svojim saradnicima Crnu baru posetio Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran.

 
Mittwoch, 4. Juli 2018

Pored jedne od najve─çih zvezda narodne muzike danas, nastupi─çe ─Źlanovi kulturno umetni─Źkih društava u zajedni─Źkom programu pod imenom "Amateri svome gradu"...

 

Srbobranska policija rasvetlila je više kra─Ĺa i teških kra─Ĺa koje su se dogodile na podru─Źju opštine Srbobran.

 

Povodom Petrovdana o─Źekuju vas dve nezaboravne ve─Źeri u kafe baru Calipso u Srbobranu (pored autobuske stanice), najavljuje organizator...

 
Dienstag, 3. Juli 2018

Fondacija «Ana i Vlade Divac» u saradnji sa grupom donatora iz SAD, raspisuje konkurs za dodelu stipendija u─Źenicima koji 2018. godine upisuju prvi, drugi, tre─çi ili ─Źetvrti razred srednje škole na teritoriji Republike Srbije, a po unapred utvr─Ĺenim uslovima. 

 

Zahvaljuju─çi saradnji sa Fondacijom Bri┼żit Bardo iz Francuske i njihovoj donaciji, Udru┼żenje za zaštitu prava ┼żivotinja “BAK” sprovodi akciju sterilizacije pasa i tako doprinosi smanjenju broja napuštenih ┼żivotinja.

 
Freitag, 29. Juni 2018

Hladnim asfaltom zapo─Źeto je krpljenje udarnih rupa na putevima u opštini Srbobran, ka┼że se u saopštenju JKP Graditelj, koji izvodi ove radove.

 
Donnerstag, 28. Juni 2018

Deseta, jubilarna regata „Vode Vojvodine“ uplovila je u Srbobran. Do─Źekali su je Srbobranci sa svojim predsednikom na ─Źelu, a muzi─Źku notu dali su band "Banda drvena"...

 

U Srbiji se nizom manifestacija obele┼żava Vidovdan, koji je u novijoj istoriji povezan sa Kosovskim bojem i stradanjem svih onih koji su u ratovima dali ┼żivot za otad┼żbinu. Za Vidovdan se u crkvama obavljaju pomeni za sve postradale u ratovima.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign