Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news-archive/1/

Verzija za tampu / To ScreenviewInfo
Montag, 27. Januar 2020

Nikola Tesla je smatrao da je uspeh u životu čoveka nemoguć ukoliko ne uspe da pronađe mir i ukoliko se ne posveti stvaralaštvu.

 

Istraživači su sproveli studiju koja je pokazala da je svaki dijalog odraslih i mališana lekovit.

 

Nije važno koliko zajedničkog možemo imati ili koliko smo bliski, prijatelji, roditelji, ljubavnici - svi vidimo svet iz neke druge perspektive.

 

Raspisan je Javni poziv za dodelu finanskijske pomoći najuspešnijim studntima iz porodica prognanih, iseljenih i izbeglih lica na teritoriji AP Vojvodina. Opširnije...

 

Tradicionalna manifestacija „Muzika naših predaka“ ove godine održaće se 1. februara. Pred srbobransku publiku 18.put izaći će muzičari i igrači, čuvari mađarske kukturne tradicije u Vojvodini.

 
Sonntag, 26. Januar 2020

Postoji čitav "buket" poruka koje cveće može da pošalje umesto reči

 

Dnevno je kući nosio po četiri pisma u proseku.

 

Na Tviteru je osvanula grafika s 18 poza za spavanje koja je izazvala neočekivano veliki broj reakcija, a zatim i raspravu o tome koja je najbolja, a koja najgora.

 

SVE što smo sinoć videli i doživeli stalo je u ovu jednu reč iz naslova. KUD BARD pokazao nam je svu raskoš folklora u estetskom smislu, kao i ogromnu dozu kreativnosti i posvećenosti onome što rade članovi ovog udruženja. Takođe smelost da iskorače iz ustaljenih šablona kada su slični koncerti u pitanju dokazali su da je KUD BARD u ovom trenutku nešto najbolje što Srbobran ima.

 
Freitag, 24. Januar 2020

Ovo je poruka koja se čula danas u Turiji prilikom podele poklon paketa učenicima nižih razreda OŠ "Petar Drapšin", a koju je organizovao Savet MZ Turija u saradnji sa lokjalnom samoupravom u sklopu obeležavanja Dana Svetog Save.

 

Učenici OŠ "Petar Drapšin", članovi novinarske sekcije obradovali su svoje čitaoce novim brojem školskih novina. Izašao je januarski broj, a i smo u prilici da Vam ga predstavimo, uz zahvalnost Milici Jočić moja nam je poslala primerak u elektronskoj formi.

 

Krevet prekriven ružama - romantično iznenađenje koje mnoge žene priželjkuje od svog partnera. Tako je jedan neimenovani muškarac odlučio da kupi novu posteljinu sa printom ruža i da na taj način unese malo romantike u spavaću sobu.

 

"Vau, vau", piše uz fotografiju koja je objavljena na stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca, gdje je dobila nekoliko hiljada lajkova, ali i nekoliko stotina komentara.

 

Iako će nam upravo zamrzivač omogućiti da najdražim obrocima i namirnicama produžimo rok trajanja, ponekad hranu na ovaj način možemo učiniti neupotrebljivom. Štaviše, nepravilno zamrzavanje hrane može da predstavlja i rizik za zdravlje.

 

Na inicijativu Mesnih zajednica, uz podršku lokalne samouprave članovi Saveta sve tri Mesne zajednice danas su posetili Osnovne škole u našoj opštini i podelili poklon pakete učenicima nižih razreda.

 

Prvi zajednički trening u okviru priprema za prolećnu sezonu održali su FK Srbobran i FK Mladost Radost.

 

Godišnja izložba radova članova Udruženja likovnih amatera „Atelje 05“ iz Vrbasa, „Godina ova… dobra i vredna“, otvorena je juče u Galeriji Doma kulture u Srbobranu.

 
Donnerstag, 23. Januar 2020

Tim sa Univerziteta u Cardiffu otkrio je metodu kojom se u laboratorijskim uslovima uništavaju stanice zloćudnih bolesti prostate, dojki, pluća te ostalih vrsta raka, piše BBC.

 

Svako ko je bar kraće vreme radio kao konobar, zna koliko neki gosti znaju biti dosadni i koliko je to naporan posao. Međutim, posao je posao i zbog toga konobari moraju uvek da budu nasmejani i dobri prema gostima... a to često nije nimalo jednostavno. Baš zbog toga ćete možda imati razumevanja kad vidite što je jedan restoran u američkom gradu Denveru počeo da naplaćuje.

 

Izbor za mesto u autobusu nije nimalo slučajan, a psiholozi su pripremili zanimljiva objašnjenja. Zavisno od toga biraš li mesto na početku, sredini i kraju autobusa, mnogo govori o tvojoj ličnosti.

 
Mittwoch, 22. Januar 2020

Tajna života više od 110 godina može biti povećanje ćelija ubica u krvotoku. Bernis Madigan bila je peta najstarija živa osoba na svetu do smrti u 115. godini života u januaru 2015. godine.

 

Koji god pametni telefon da imate, baterija je ključna komponenta, od koje zavisi apsolutno svaki drugi segment ugrađen u uređaj. Donosimo vam nekoliko trikova kojima ćete produžiti njen vek trajanja.

 

Umorna od navike njenog muža da pije, jedna žena iz Meksika odlučila je da ga natera da pomisli kako je postao alergičan na alkoholna pića, tako što mu je ubacivala prirodne laksative kao što su ricinusovo ulje i ekstrakt šljive u pivo.

 

Dom kulture pripremio je dvodnevni program, 29. i 30. januara, a na repertoaru je jedna pozorišna predstava za decu i projekcije dva filma.

 

Odigrano je četiri kola lige u kuglanju. Ostalo je još jedno, a potom sledi play off koji će se po rečima organizatora igrati 7 i 8 februara u kuglani hale sportova u Srbobranu.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign