Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news-archive/1/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Montag, 25. September 2023

Dobre vesti sti┼żu iz Doma zdravlja....

Danas je u Domu zdravlja „dr ─Éor─Ĺe Basti─ç“ uprili─Źen nesvakidašnji doga─Ĺaj. Ugovor o zaposlenju na neodre─Ĺeno dobilo je ukupno devet zaposlenika ove zdravstvene ustanove.

 

Okupili su se Srbobranci u subotu uve─Źe u crkvi pravoslavnoj na ve─Źernjoj slu┼żbi, a potom su se preseli u Svetosavski dom gde je odr┼żana donatorska ve─Źera za uva┼żene zvanice. 

 
Freitag, 22. September 2023

Pozorišna predstava - Pokondirena tikva – Fema Gaserka odigra─çe se 26. 09. 2023. godine. Bi─çe ovo premijerno izvo─Ĺenje predstave koja je ra─Ĺena kao adaptacija ─Źuvenog teksta Jovana Sterije Popovi─ça, a publici ─çe se predstaviti ─Źlanovi dramske sekcije Doma kulture Srbobran. U pozivu koji pozorišnoj publici upu─çuju  iz Doma kulture stoji:

 
Donnerstag, 21. September 2023

Profesor Milan ─Éor─Ĺevi─ç i student Danilo Trbojevi─ç ve─ç pola godine u be─Źejskom istorijskom arhivu prikupljaju gra─Ĺu za pisanje knjige o istoriji Jevreja u našoj opštini, koju dosad još niko nije prou─Źavao.

 

Karavan "Budi hrabra - pregledaj se”, koji omogu─çava devojkama i ┼żenama besplatan pregled dojki, odr┼żava se u Srbobranu 26. i 27. septembra. Pregledi su besplatni i namenjeni su ┼żenama od 20 do 45 godina starosti. U dopisu koji smo dobili a potpisuje ga Marija Laki─ç iz Udru┼żenja "┼Żena uz ┼żenu" piše: 

 
Mittwoch, 20. September 2023

U cilju što manjih povreda i stradanja dece u saobra─çaju danas je mladim roditeljima podeljeno 15 automobilskih sedišta za decu. U akciji su u─Źestovali Opština Srbobran i Savet za bezbednost saobra─çaja. 

 

VE─îERAS OKO 21.00h na izlasku iz Srbobrana u pravcu prema Vrbasu došlo je do teške saobra─çajne nezgode u kojoj su u─Źestovali automobil i kombajn. 

 

Delegacija Nacionalnog saveta ma─Ĺarske nacionalne manjine, koju je predvodio predsednik Arpad Fremond, posetila je u utorak vrti─ç "Barbi" Predškolske ustanove "Radost". Poseta je uprili─Źena povodom po─Źetka rada dnevnog boravka u ovom vrti─çu. 

 

đÜonkurs za interkulturalnu omladinsku pesni─Źku nagradu „Milan Dun─Ĺerski” Narodna biblioteka Srbobran je 2019. godine ustanovila na inicijativu profesora Milana ─Éor─Ĺevi─ça. Nagrada „Milan Dun─Ĺerski╦« ─çe slede─çe godine biti dodeljena peti put za umetni─Źki najuspeliju i humanisti─Źki misaono najdublju neobjavljenu pesmu napisanu na srpskom, ma─Ĺarskom, hrvatskom, bunjeva─Źkom, crnogorskom i bosanskom jeziku u dve kategorije: za u─Źenike srednjih škola i studente u zemlji i inostranstvu.

 
Dienstag, 19. September 2023

Opština Srbobran i ove godine deo kampanje Evropska nedelja mobilnosti. U opštini Srbobran ju─Źe je po─Źeo program tradicionalne manifestacije „Evropska nedelja mobilnosti 2023.“ sa sloganom „KRE─ćIMO SE KVALITETNIJE – ŠTEDIMO ENERGIJU“.

 
Montag, 18. September 2023

U subotu Dom zdravlja je bio prepun pacijenata koji su hteli da iskoriste priliku i urade preventivni specijalisti─Źki pregled kod dermatologa. ─îetiri dermatologa su radili sve dok nije pregledan i poslednji pacijent, a ukupno kroz ordinacije je prošlo 173 naša sugra─Ĺana.

 
Sonntag, 17. September 2023

Fudbaleri iz Šumice su kona─Źno uspeli ono što odavno nije bilo. Imaju publiku i navija─Źe koji pune tribine. Za to su zaslu┼żni igra─Źi i stru─Źni tim koji ni┼żu pobede ove sezone, 

 
Freitag, 15. September 2023

Ju─Źe je veliki broj gra─Ĺana u katoli─Źkoj crkvi u─Źestovao u obele┼żavanju praznika ─Źije ime nosi ova crkva -UZVIŠENJE SVETOG KRSTA. Sve─Źanom misom, kulturno umetni─Źkim programom, dodelom nagrada i priznanja i kona─Źno sa dva koncerta, uz u─Źeš─çe niza zvanica sve─Źanost je okon─Źana uz vatromet na nebu iznad katoli─Źke crkve.

 

U Srbiji se danas obele┼żava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave koji se kao dr┼żavni praznik slavi od 2020. godine.Centralna sve─Źanost je ove godine u Nišu, a u Srbobranu je u 10,00h na Trgu slobode u prisustvu velikog broja gra─Ĺana u organizaciji opštine obele┼żen ovaj dan.

 
Dienstag, 12. September 2023

Ambasador Bugarske Petko Dojkov do─Źekao je ju─Źe u Ambasadi dr┼żave koju predstavlja u Srbiji delegaciju Opštine Srbobran: predsednika Opštine Srbobran Radivoja Debelja─Źkog, zamenicu predsednika Opštine Milicu Zari─ç, Veljka Goluba - predstavnika Srbobran na muzi─Źkom takmi─Źenju za mlade "Srbija u ritmu Evrope", kao i direktora televizijskog programa "Ritam Evrope" Igora đÜaradarevi─ça, izvršnog direktora "Ritam Evrope" Davida Makevi─ça, i šefa organizacije i protokola Lazara Veselinovi─ça.

 
Sonntag, 10. September 2023

U sedamdesetoj godini danas je preminuo Ifju Zoltan, nekadašnji direktor i nastavnik u penziji OŠ "Jovan Jovanovi─ç Zmaj". 

 

Maratonac iz Srbobrana, Dušan Srdanov trenutno je u Sutomoru gde se priprema za nova atletska takmi─Źenja. Tamo je i naš Lacika Paracki koji je u svitanje na pla┼żi razgovarao sa Duletom. 

 

Na Srebrnom jezeru u─Źenik OŠ "Vuk Karad┼żi─ç", Petar Šeguljev ostvario je novi, veliki, pliva─Źki uspeh. Na 5. Me─Ĺunarodnom pliva─Źkom maratonu, u kategoriji de─Źaka 10 - 11 godina starosti, osvojio je prvo mesto u plivanju na 3 km i drugo mesto na stazi od 1. km ─Źime je zaslu┼żeno poneo titulu - Prvak Srbije u svojoj kategoriji. 

 
Mittwoch, 6. September 2023

Milica Zari─ç, predsednica Saveta za rodnu ravnospravnost, pozvala je sve gra─Ĺane Srbobrana, Turije i Nadalja da iskoriste priliku i besplatno i brzo se pregledaju kod najeminentnijih lekara dermatologa, te tako na vreme otkriju sve vrste promena na ko┼żi, koje umeju biti i veoma opasne ukoliko se ne uzmu ozbiljno i pravilno ne tretiraju. Pregledi ─çe se obaviti 16.09. u Domu zdravlja "dr ─Éor─Ĺe Basti─ç" u Srbobranu. 

 
Dienstag, 5. September 2023

U ┼żelji da se promovišu prave porodi─Źne vrednosti u Beogradu je odr┼żan Festival "Porodica nedeljom", gde su se predstavili i ─Źlanovi Udru┼żenja Kobasicijada iz Turije. 

 

Ambijentalnom nastavom "UPOZNAJMO SVET đÜROZ IGRE, đÜULTURU, đÜNJI┼ŻEVNOST, ISTORIJU, GASTRONOMIJU..." realizovan je drugi tematski dan u OŠ „Vuk đÜarad┼żi─ç“.

 

Agencija za bezbednost saobra─çaja je 30. avgusta 2023. godine objavila Javni poziv za subvencionisanu dodelu zaštitnog rama za upotrebljavani traktor. Tim povodom, upu─çen je poziv svim zainteresovanim fizi─Źkim i pravnim licima na teritoriji Republike Srbije, koja ispunjavaju uslove Uredbe o uslovima i na─Źinu sprovo─Ĺenja subvencionisane dodele zaštitnih ramova za upotrebljavani traktor, da zaklju─Źno sa 30. septembrom 2023. godine podnesu zahtev Agenciji za bezbednost saobra─çaja.

 
Montag, 4. September 2023

Ministarstvo prosvete raspisalo je đÜonkurs za dodelu u─Źeni─Źkih stipendija u─Źenicima srednjih škola na celoj teritoriji Republike Srbije, za školsku 2023/24. godinu. Pravo na stipendiranje imaju u─Źenici srednjih škola ─Źiji je osniva─Ź Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, a koji su prvi put upisani u odre─Ĺeni razred u teku─çoj školskoj godini.

 
Sonntag, 3. September 2023

"Ciganske vatre", organizovali su đÜUD "Rom" i Dom kulture Srbobran, pod pokroviteljstvom Opštine Srbobran i Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine u Srbiji. Podršku manifestaciji pru┼żila je i đÜancelarije za inkluziju Roma AP Vojvodine. Program su vodili i dr┼żali stvari u svojim rukama sve vreme, uigrani voditeljski par Ciganskih vatri Janica Goluba Dimi─ç i Adrijan Šulc.

 
Freitag, 1. September 2023

Dom kulture Srbobran organizuje u svom galerijskom prostoru izlo┼żbu slika i crte┼ża „Paralelni kosmosi“ umetnica Mirjane Pan─Źi─ç i Lenke Angeline Dinjaški.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign