Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news-archive/1/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Montag, 22. April 2019

Vd direktor Doma kulture, Vladimir Nikoli─ç,  koji je na ovu funkciju stupio pre manje od ─Źetiri meseca podneo je ostavku, kako ka┼że iz li─Źnih razloga. Njegova ostavka je nas dnevnom redu skupštinskog zasedanja u ─Źetvrtak. XXXII sednica po─Źinje u devet sati, a na dnevnom redu je deset ta─Źaka.

 

Iz OŠ "Petar Drapšin" sti┼że nam zanimljiva vest. Tamo su u─Źenici sakupili preko 65 kilograma ─Źepova u okviru akcije "─îepom do osmeha".

 

Pozivaju   se  svi  poslodavci   koji   anga┼żuju   sezonske   radnike:   preduzetnici, predstavnici   privrednih   društava   i   zemljoradni─Źkih   zadruga,   i   registrovana poljoprivredna gazdinstva, da prisustvuju...

 
Samstag, 20. April 2019

Na ovoj manifestaciji u─Źestvovala su deca iz naše PU Radost, iz vrti─ça Crvenkapa, kao i deca iz još 7 opština.

 
Freitag, 19. April 2019

P─Źelari naše opštine pred prole─çni rasput iznenadili su i obradovali u─Źenike osnovnih škola u našoj opštini. U saradnji sa lokalnom samoupravom, u─Źenicima ni┼żih razreda, podeljeno je oko 650 mednih poklona. Pored meda, p─Źelari su deci podarili i pri─Źu o lepotama p─Źelarstva i va┼żnosti meda u ishrani.

 

Dan pre prole─çnog raspusta protekao je u OŠ ┼Żarko Zrenjanin U─Źa u Nadalju u znaku Uskršnjeg vašara. U organizaciji U─Źeni─Źkog parlamenta naše škole, povodom najve─çeg hriš─çanskog praznika Vaskrsa, organizovana je prodaja raznih dekorativnih predmeta i poslastica u vezi sa velikim praznikom.

 

Ovo je jedna od poruka koju je svojim sugra─Ĺanima, u susret Uskrsu po gregorijanskom kalendaru, uputio Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran u ─Źestitki koju prenosimo u celosti:

 

Izlo┼żba "Zvezde moga neba" našeg priznatog vajara i slikara Ljubisava M. Srdanovi─ça privukla je veliki broj naših sugra─Ĺana koji su se ju─Źe u 17:00h okupili i upotpunili izlo┼żbeni prostor galerije Doma kulture.

 
Donnerstag, 18. April 2019

Po─Źetkom školske godine, u Osnovne škole uveden je predmet Projektna nastava, za nove prvake. Iako je projektna nastava ve─ç davno poznata u školskoj praksi, ove godine je stavljena u prvi plan sa uvo─Ĺenjem posebnog predmeta.

 

Ju─Źe ta─Źno u 16.00 ─Źasova govorom direktorke Erike Sokola Munjin i koordinatorke festivala, Adrijane Vereš otvoren je VII Zmajev Festival Nauke i posetioci su pohrlili na štandove u─Źenika OŠ “J.J.Zmaj“

 

Na nedavno odr┼żanom sportskom takmi─Źenju u Subotici, u─Źenici OŠ „Vuk Karad┼żi─ç“ osvojili su medalje i pehare u razli─Źitim disciplinama.

 

Prema Pravilniku o kalendaru obrazovno-vaspitnog rada škola sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine za školsku 2018/2019. godinu, danas po─Źinje prole─çni raspust za vojvo─Ĺanske ─Ĺake.

 

─îestitku svim vernicima koji Uskrs proslavljaju u nedelju 20.04.2019. uputio je Zoran Mladenovi─ç predsednik OO SPS Srbobran.

 

Plesa─Źice plesnog studija Master dance - Srbobran uspešno su se predstavile na takmi─Źenju u Zrenjaninu prošlog vikenda. U Srbobran su se vratile oki─çene medaljama...

 
Mittwoch, 17. April 2019

Mlada teniserka Tijana Joci─ç igrala je priošlog vikenda na Otvorenom prvenstvu Beograda gde je na turniru osvojila tre─çe mesto.

 

Prva promocija je sutra u Turiji. ─Éor─Ĺe Randelj dolazi u turinsku biblioteku sa svojim prijateljima, a govori─çe se o njegovoj knjizi "Peteti─Źna simfonija detinjstva". Evo koje nas to promocije još o─Źekuju:

 
Dienstag, 16. April 2019

Ukupno 25 kamiona, odnosno 310 kubika struganog asfalta je bilo potrebno kako bi se potpuno stavio u funkciju Preki put koji povezuje dve va┼żne saobra─çajnice kroz srbobranski atar. Ovim poslom, ure─Ĺenjem pristupa, tj otresišta, asfaltni put kroz atar u du┼żini 4.5 km  i to od be─Źejskog do feketi─çkog puta zna─Źajno ─çe olakšati prole─çne radove našim poljoprivrednicima i pristup njivama.

 
Montag, 15. April 2019

Aerodom Nikola Tesla Beograd ─çe sutra, 16. aprila preko Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti uplatiti dividendu svim gra─Ĺanima koji su na dan 31.12.2018. godine posedovali besplatne akcije AD Aerodrom Nikola Tesla. Neto iznos dividende iznosi 1.300,87 dinara za 1 besplatnu akciju.

 

Recitatorka Dorina Bakoš, u─Źenica IV. razreda OŠ „J.J. Zmaj“ osvojila je zlatnu diplomu na pokrajiskoj smotri recitatora!

 
Sonntag, 14. April 2019

I dok se u subotu 13. 04. 2019. na jednoj strani Srbobrana odigravalo takmi─Źenje najmla─Ĺih u ribolovu u svrhu pru┼żanja pozitivnog primera deci i odraslima, gotovo istovremeno, na drugom kraju naše varošice organizovana je nešto druga─Źija aktivnost sa sli─Źnom idejom i namenom.

 

U subotu 13. 04. 2019. odr┼żana je ribolova─Źka manifestacija "Udicom protiv alkohola i droge" na desnoj obali kanala DTD u Srbobranu. 

 
Freitag, 12. April 2019

Ve─Źeras u 19.00h u Velikoj sali Skupštine opštine Srbobran odr┼żana je Konferencija za medije na kojoj se gra─Ĺanima naše opštine obratio predsednik opštine, Radivoj Paroški. Prenosimo kompletno saopštenje za javnost...

 

Oko 150 u─Źesnika, u─Źenika osnovnih škola sutra ─çe se takmi─Źiti u pecanju na desnoj obali Velikog ba─Źkog kanala. Organizator takmi─Źenja u sportskom ribolovu je MZ Srbobran, a tokom takmi─Źenja svi koji budu ┼żeleli mo─çi ─çe da obave preventivne zdravstvene preglede koje ─çe obaviti lekari  i aktivisti Udru┼żenja Plavi krug.

 

U ─Źetvrtak, 18. aprila, u Galeriji Doma kulture Srbobran bi─çe otvorena izlo┼żba pod nazivom "Zvezde moga neba", na kojoj ─çe biti predstavljene skulpture i slike Ljubisava Milutina Srdanovi─ça.

 
Donnerstag, 11. April 2019

Na inicijativu Saveta Mesne zajednice, a uz podršku lokalne samouprave, ure─Ĺen je prilaz koji spaja Be─Źejski put sa ,,Prekim putem” i prilaz koji spaja suboti─Źki put sa ,,Prekim putem”.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign