Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Donnerstag, 22. Februar 2024

Gimnazija i stručna škola "Svetozar Miletić" danas je svečanim programom obeležila 62. godine postojanja i od kako ova značajna obrazovna institucija nosi ime velikog i jednog od najuticajnijih srpskih političara druge polovine XIX veka u Austrougarskoj.

 

 
Donnerstag, 8. Februar 2024

Juče je u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Srbobranu održano školsko takmičenje u šahu. Učešće su uzeli učenici od prvog do osmog razreda, a po rečima Vladimira Golupskog, sekretara šah kluba "Srbobran" odziv je bio vrlo dobar.

 
Montag, 5. Februar 2024

Iz OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" nam stižu dve vesti u vezi sa aktivnostima učenika...

 
Samstag, 13. Januar 2024

Izjavu povodom početka drugog polugodišta dala je direktorka OŠ "Jovan Jovanović Zmaj". Erika Sokola Munjin sumirala je postignute rezultate na nivou škole u prvom polugodištu i najavila kalendar za II polugodište. Po kalendaru učenici bi trebali da u ponedeljak, nakon zimskog raspusta, sednu u svoje školske klupe.

 
Dienstag, 26. Dezember 2023

Poslednji dan polugodišta u OŠ "Vuk Karadžić" protekao je u znaku podele đačkih knjižica, ali i jednog neobičnog Nastavničkog veća.Pored uobičajenih analiza uspeha i vladanja učenika nakon prvog polugodišta i tekućih pitanja, nekolicina kolega je pripremilo svoja stručna izlaganja.Na taj način zaposleni se stručno usavršavaju u ustanovi, što im je i radna obaveza.

 
Freitag, 24. November 2023

Svečanom priredbom danas je u holu OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" u Srbobranu obeležen Dan škole. Ovo ime škola koja učenike školuje na srpskom i na mađarskom jeziku dobila je i sa ponosom ga nosi od 1959. godine.

 
Mittwoch, 22. November 2023

Opštinski savet za bezbednost saobraćaja Srbobran i КLER su danas uz saradnju sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, Savezom paraplegičara i kvadriplegičara Srbije i Gimnazijom i stručnom školom „Svetozar Miletić“ u Srbobranu organizovali tribinu posvećenu povećanju bezbednosti u
saobraćaju za učenike srednje škole pod nazivom “Još uvek vozim”.

 
Mittwoch, 15. November 2023

Svečanom priredbom učenika, u Turiji je danas obeležen Dan škole "Petar Drapšin". Hala sportova bila je ispunjena do poslednjeg mesta a sve goste pozdravila je i učenicima čestitala Dan škole, direktorka Branislava Zeremski.

 
Mittwoch, 8. November 2023

Osnovna škola "Vuk Karadžić" danas je obeležila Dan škole. Ovaj dan ujedno je i Dan prosvetnih radnika.

 
Freitag, 3. November 2023

Učenici i nastavnici u OŠ "Žarko Zrenjanin Uča" danas su svečanom priredbom i podelom diploma i zahvalnica obeležili Dan škole.

 
Donnerstag, 26. Oktober 2023

Ispred glavnog ulaza Osnovne škole „Vuk Кaradžić“ danas je postavljeno veliko, crveno srce!

 
Mittwoch, 27. September 2023

Sve što treba da uradite je da glasate. Ukoliko nas bude dovoljno škola u Turiji dobiće računarsku opremu za kabinet informatike. Glasanje je vrlo lako i jednostavno, a mi podržavamo akciju i delimo link na kome možete da glasate. Glasanje traje do 04.10. 

 
Donnerstag, 21. September 2023

Profesor Milan Đorđević i student Danilo Trbojević već pola godine u bečejskom istorijskom arhivu prikupljaju građu za pisanje knjige o istoriji Jevreja u našoj opštini, koju dosad još niko nije proučavao.

 
Dienstag, 5. September 2023

Ambijentalnom nastavom "UPOZNAJMO SVET КROZ IGRE, КULTURU, КNJIŽEVNOST, ISTORIJU, GASTRONOMIJU..." realizovan je drugi tematski dan u OŠ „Vuk Кaradžić“.

 
Montag, 4. September 2023

Ministarstvo prosvete raspisalo je Кonkurs za dodelu učeničkih stipendija učenicima srednjih škola na celoj teritoriji Republike Srbije, za školsku 2023/24. godinu. Pravo na stipendiranje imaju učenici srednjih škola čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, a koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini.

 
Donnerstag, 31. August 2023

Svoje nove učenike - đake prvake primile su osnovne škole u Turiji, Nadalju i u OŠ "Vuk Karadžić" u Srbobranu. Na stolovima su ih dočekali besplatni udžbenici, školski pribor, svetloodbojni prsluci i poklončići koje je obezbedila lokalna samouprava.

 
Donnerstag, 29. Juni 2023

Prijem za đake generacije bila je sjajna prilika da ovim mladim ljudima poželimo još mnogo uspeha u budućnosti i da se nadamo da će svoje znanje primeniti u našoj lokalnoj zajednici. Opština Sebobran poklonila je tablet računare kao znak pažnje i malu nagradu za postignut uspeh i zalaganje. Imamo čime da se ponosimo, napisao je na svojoj Instagram stranici Radivoj Debeljački povodom prijema đaka generacije koji je danas upriličio u svom kabinetu.

 
Mittwoch, 21. Juni 2023

Srbobransko odmaralište "Plava obala" u Sutomoru, dočekalo je jutros, prvog dana leta, jednu od svojih najdražih grupa gostiju - najbolje učenike iz opštine Srbobran, nosioce diplome "Vuk Кaradžić". I ove godine nastavljena je tradicija nagrađivanja najboljih i afirmacija učenja, vrednoće i posvećenosti.

 
Freitag, 16. Juni 2023

Juče je u prostorijama Crvenog krsta otvorena izložba "Jasenovačke suze" koju su postavili učenici Gimnazije i stručne škole "Svetozar Miletić". Izložba sadrži brojne fotografije, novinske članke, makete, svedočanstva i drugu istorijsku građu u vezi sa ustaškim logorom u Jasenovcu. Izložba će biti otvorena do 25. juna.

 
Sonntag, 11. Juni 2023

Oni su jedna od onih generacija koja je ispisala istoriju srbobranske gimnazije. Pre nekoliko dana okupili su se posle pedeset godina. Davne 1973. godine napustili su srednjoškolske klupe i krenuli u nove životne izazove. Uz zahvalnost jednoj od njih profesorki književnosti u penziji, Mileni Cvejić imamo priliku da upoznamo duh ove generacije. Za naš sajt napisala je tekst koji sledi. Srećna vam pedesetogodišnjica maturanti!

 
Donnerstag, 25. Mai 2023

Učenici OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ su učestvovali na likovnom konkursu koji po 64. put organizuje Centar za likovno obrazovanje dece i omladine, na temu - scena, maska, kostim, lutka. Izložba radova je otvorena od 27. maja do 3. juna u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

 
Sonntag, 14. Mai 2023

Srbobranac Igor Panić (2005.) učenik trećeg razreda (Elektrotehničar informacionih tehnologija) ETŠ „Mihajlo Pupin“ u Novom Sadu, prošlogodišnji prvak Srbije iz predmeta „Osnove Elektrotehnike 2“, juče 14.05.2023. godine, osvojio je drugo mesto na državnom takmičenju iz predmeta programiranje

 
Sonntag, 7. Mai 2023

Iz PU "Radost" dobili smo saopštenje - poziv roditeljima da koristeći usluge Evrtic od danas mogu da upišu svoju decu u ovu predškolsku ustanovu. U pozivu roditeljima, koje objavljujemo u celosti, se kaže:

 
Donnerstag, 4. Mai 2023

Zbog tragedije koja se desila u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu u Srbiji je od danas trodnevna žalost. Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije pozvala je svoje članove da danas, povodom zločina koji je potresao Srbiju, obustave rad u školama. Kako saznajemo Osnovna škola u Turiji je radila u punom kapacitetu. U telefonskom razgovoru sa direktorkom OŠ "Petar Drapšin", Branislavom Zeremski čuli smo da oni nemaju organizovan sindikat u školi ali i da je njeno mišljenje da je bolje da škole rade i da se na taj način pruži neophodna podrška učenicima i roditeljima, mada je takođe kazala da je ovo situacija, izazvana strašnom tragedijom u kojoj do sada nismo bili i da je teško doneti pravu odluku.

 
Montag, 24. April 2023

U Osnovnoj školi "Vuk Кaradžić" u Bačkom Dobrom Polju danas je održano popularno takmičenje "Pažljivkova smotra". Na regionalnom nivou, sa kojeg će se pobednici u uzrastu predškolaca, đaka prvaka i učenika drugih razreda, plasirati na finalno takmičenje na nivou Republike Srbije, učestvovale su ekipe iz opština Srbobran, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Sremski Кarlovci i Vrbas.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 59
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen