Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Montag, 25. September 2023

Okupili su se Srbobranci u subotu uveče u crkvi pravoslavnoj na večernjoj službi, a potom su se preseli u Svetosavski dom gde je održana donatorska večera za uvažene zvanice. 

 
Freitag, 15. September 2023

Juče je veliki broj građana u katoličkoj crkvi učestovao u obeležavanju praznika čije ime nosi ova crkva -UZVIŠENJE SVETOG KRSTA. Svečanom misom, kulturno umetničkim programom, dodelom nagrada i priznanja i konačno sa dva koncerta, uz učešće niza zvanica svečanost je okončana uz vatromet na nebu iznad katoličke crkve.

 
Montag, 21. August 2023

Szentmisével, alkalmi koncerttel és tűzijátékkal ünnepelt a szenttamási...

 
Sonntag, 20. August 2023

U crkvi Svetog Bogojavljanja Gospodnjeg u Srbobranu jutros je održana sveta arhijerejska Liturgija. Službovao je njegovo Preosveštenstvo Episkop mohački g. Damaskin, vikar Episkopa bačkog. Preosvećenom Episkopu mohačkom sasluživali su sveštenici i đakoni Eparhije bačke.

 
Dienstag, 11. Juli 2023

U okviru manifestacije "Petrovdanske svečanosti" sinoć je u sali "Pozorištance" održana javna tribina pod nazivom: "Pogrom u Bačkoj - Sveti mučenici bački". Predavanje je održao sekretar Eparhije Bačke, protoprezviter Vladan Simić. Tribinu je u ime domaćina otvorio otac Srboljub, a nastupio je dečiji crkveni hor "Sveti Vasilije Ostroški" iz Siriga, pod rukovodstvom Nevene Škrbić.

 
Montag, 10. Juli 2023

Psihološkinja i psihoterapeutkinja Nataša Đurica bila je juče gost Petrovdanskih svečanosti u porti Srpske pravoslavne crkve i govorila je o braku i porodici na tribini pod nazivom "Savremeni izazovi i iskušenja pravoslavne porodice i braka".

 
Sonntag, 9. Juli 2023

Sinoć je u letnjikovcu u porti srpske pravoslavne crkve u Srbobranu održan prvi koncert u ovom prostoru. Čast da za kulturne događaje ovaj prostor oživi dobio je ansambl RENESANS.

 
Freitag, 7. Juli 2023

Osim što je danas veliki pravoslavni praznik, u Nadalju je posebno svečano. Slava je u selu. Počelo je juče. Na scenu su izašli članovi KUD - a "Ivanjsko cveće". Održali su celovečernji godišnji koncert. Ove godine proslavljaju jubilej. Deset godina uspešnog postojanja. Čestitamo jubilej, a Nadaljčanima slavu. 

 
Dienstag, 4. Juli 2023

Objavljen je konačan spisak događaja kojima će se ove godine obeležiti slave u Nadalju i Srbobranu. Donosimo kompletan sadržaj:

 

A szenttamási Szent Kereszt Felmagasztalása római katolikus templomban július 3-án ünnepi szentmisével emlékeztek a település nevét viselő Szent Tamás apostolra.

 
Montag, 3. Juli 2023

Pappá szentelésének tizedik évfordulóját ünnepelte vasárnap Zsúnyi Tibor szenttamási plébános

 
Dienstag, 20. Juni 2023

Juče, u utorak 20.06. u Svetobogojavljenskom hramu u Srbobranu obavljena je primopredaja parohijanske dužnosti. Večernje bogosluženje je služio protojerej Vladislav Pajić, arhijerejski namesnik bečejski. Posle otpusta, prota Vladislav je pročitao odluku Njagovog Preosveštenstva Episkopa bačkog gospodina dr Irineja o razrešenju protojereja Jovana Кezana dužnosti paroha pri Svetobogojavljenskom hramu u Srbobranu i postavljenju za paroha pri Svetosavskom hramu u Odžacima.

 
Sonntag, 11. Juni 2023

Danas smo bili u crkvi pravoslavne crkve u Srbobranu gde smo zatekli majstore koji počinju sa radovima na rekonstrukciji krova jednog od najlepših pravoslavnih hramova na našim prostorima. Sa njima je bio i paroh, otac Srboljub kome dugujemo zahvalnost na izdvojenom vremenu i koji nam je dao detaljnu informaciju u vezi predstojećeg veliko i značajnog posla.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen