Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Sonntag, 14. Juli 2024

Sinoć je još jednom Srbobran pokazao da ume da se veseli i radiuje dobroj pesmi i gri. Koncert Ivane Selakov je to potvrdio najbolje. Igralo se i pevalo, Trg republike je bio prepun raspoloženih Srbobranca i gostiju koji su diošli da sa domaćinima podele radost Petrovdana, a jedna od najboljih pevačica uživo na našoj muzičkoj sceni je bila tu da pruži štimug i razveseli proverenim hitovima kako aktuelnim tako i onima koji su preživeli decenije.

 
Samstag, 13. Juli 2024

Kao i danas u Srbobranu je juče bio pravi tropski dan, ali to nije sprečilo na hiljade Srbobranaca i gostiju da sinoć budu na Trgu republike, Zmaj Jovinoj ulici, u mnogobrojnim ugostiteljskim objektima, ili u zabavnim parkovima koji su bili prava radost za najmlađe.

 
Freitag, 12. Juli 2024

Danas je Petrovdan. Dan posebno važan za sve Srbobrance. Jedna od onih stvari koja je deo tradicije koja ide uz ovaj dan je i "Lenja pita". Na stranici "Koncept zdravlja" na Facebooku je tim povodom osvanuo recept za ovu poslasticu koja se pravi u svim kućama koje drže do tradicije.

 
Donnerstag, 11. Juli 2024

U utorak, 9. jula 2024. godine, u porti hrama Bogojavljenja Gospodnjeg u Srbobranu, otvorena je izložba dečjih radova sa nagradnog konkursa pod nazivom „Svetobogojavljenski hram u Srbobranuˮ. Dan kasnije, 10.07. u hramu Bogojavljanja Gospodnjeg održan je koncert Srpskog hora "Sveti Serafim Sarovski" iz Zrenjanina.

 
Dienstag, 9. Juli 2024

Republički hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje za područje Srbije na jak i dugotrajan toplotni talas, koji će usloviti maksimalne temperature danas (9.7.2024. godine) od 33 do 37°S, a od srede do kraja sedmice (10.-14.7.2024. godine) od 35 do 40°S uz tropske noći u urbanim sredinama.

 

Udruženje radio-stanica RAB Srbija organizovalo je po trinaesti put izbor za najbolje radijske reklame i džinglove VRABAC. Stručni žiri ove godine bio je u sastavu: Olga Kepčija, urednica i voditeljka emisija na Radiju Beograd 202, Nikola Parun, head of PR & Digital Media Ovation BBDO i Vladan Đurđević Vlajko, jedan od osnivača i basista grupe Neverne Bebe. Predsednik ovogodišnjeg žirija bio je Vladan Đurđević Vlajko.

 
Sonntag, 7. Juli 2024

Ovo je jedna od onih manifestacija koja uvek okupi veliki broj učesnika i evo gotovo tri decenije čuva od zaborava način kako se nekad skidalo žito u Vojvodini dok nije bilo kombajna i mehanizacije, nego se sve radilo ručno.

 
Donnerstag, 4. Juli 2024

Danima se dva tiha, nenametljiva i čestita čoveka, Bane i Bojan "motaju" u radnim  odelima oko crkve. Svi koji su prolazili ovih dana glavnom ulicom mogli su da ih vide kako farbaju bedem.

- Nije lepo da ne bude ofarban ako već možemo, kažu obojica. To je njihov mali, skroman doprinos pred Petrovdan i slavu koja je za nekoliko dana

 

Kako je najavljeno bez napajanja električnom energijom u ponedeljak će u prepodnevnim sdatima ostati Turija i Nadalj, kao i deo Srbobrana.

 
Mittwoch, 3. Juli 2024

Centar za fizičku kulturu, rekreaciju i turizam objavio je poziv u kome obaveštava sve zaineteresovane da zakup, odnosno rezervacija mesta za prodaju robe za Petrovdan na uličnim tezgama počinje danas, 03.07. Rezervacije se mogu izvršiti putem telefona na broj 021 732 888, a potrebna dokumentacija se šalje na mail adresu: cst.srbobran@eunet.rs

 
Montag, 24. Juni 2024

Republički hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje za područje Srbije na grmljavinske nepogode (za utorak 25. i sredu 26.06.2024.) Očekuje se veoma nestabilno vreme sa intenzivnijim pljuskovima sa grmljavinom, jakim i olujnim vetrom u zoni pljuska i lokalnom pojavom grada, uz napomenu RHMZ-a da je tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda unapred teško odrediti.

 
Sonntag, 23. Juni 2024

Prepodne u Cabbage pub-u ima svoje draži. Susreću se generacije i pričaju se različite priče. Osvežavaju se sećanja, prepričavaju se uspomene. Dok smo slušali radio "Osmeh Vojvodine" za šankom, gazda Šole i ja uz espresso i kiselu vodu, na 36 stepeni u hladu, setili smo se "Čarde" koja se nekad nalazila, s' one strane mosta, tamo gde je danas kafana "Proleće".

 
Montag, 17. Juni 2024

Republički hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje za područje Srbije na izražen toplotni talas od 17. do 23. juna 2024. godine i da se nalazimo na početku perioda koji će obeležiti veoma topli vazduh sa severa Afrike. Vrednost maksimalne temperature po danima:

 
Dienstag, 11. Juni 2024

Na takmičenju "XI Srbobranski kotlić" u nedelju, okupio se veliki broj učesnika, ali i "degustatora". Ukupno 43 kotlića je žiri ocenjivao. Gledalo se sve, boja, ukus, gustina, miris, meso... Kuvali su se svinjski i ovčiji kotlići, a ekipe su bile sa raznih strana. Žiri je imao težak zadatak da proglasi najbolje, a kako je kazala Ember Valerija, članica žirija, najvažnije je da se kuvalo sa ljubavlju i da se čuva tradicija, koriste recepti koje su davnih dana zapisali naši preci.

 
Montag, 6. Mai 2024

Đurđevdan je druga najveća slava u našoj opštini. Mnoge familije u Srbobranu proslavljaju danas Đurđevdan.

 
Mittwoch, 10. April 2024

Imajući u vidu period veoma toplog i suvog vremena koje pogoduje nastanku i razvoju požara na otvorenom prostoru koji se veoma brzo šire, mogu zahvatiti velike površine, i predstavljaju realnu opasnost za živote i zdravlje naših građana i prouzrokovati velike materijalne štete, Sektor za vanredne situacije MUP apeluje na sve naše građane da budu odgovorni i poštuju zakon i budu veoma oprezni prilikom upotrebe otvorenog plamena, a ukoliko primete požar odmah o tome obaveste vatrogasno-spasilačku jedinicu na broj telefona 193.

 
Montag, 8. April 2024

Preko 40 takmičara - pecaroša okupilo se u nedelju na obali Velikog Bačkog kanala da pomognu i podrže akciju za malenu Nađu Bokan.

 
Mittwoch, 3. April 2024

Danas je u hramu  Bogojavljenja Gospodnjeg u Srbobranu služena liturgija i pomen za sve učesnike borbi za Srpsku Vojvodinu od pre 175 godina, a naročito za vojnike pale u odbrani Srbobrana i za postradali narod nakon pada Srbobrana 3 aprila 1849.

 
Freitag, 29. März 2024

Како јављају из Електродистрибуције Нови Сад, због ремонта дистрибутивних трафо станица, изградње прикључака и одржавања надземне мреже дана 04.04.2024.г без електричне енергије ће бити корисници на следећим локацијама:
 

 
Freitag, 22. März 2024

Zbog remonta distributivnih trafo stanica, izgradnje priključaka i održavanja nadzemne mreže dana 28.03.2024.g bez električne energije će biti korisnici na sledećim lokacijama:
1. Srbobran - Begluk od Svaštara prema Rekavici 09:00 – 14:00

 
Freitag, 15. März 2024

Kako smo obavešteni iz Elektrodistribucije Novi Sad planirano je isključenje struje, zbog remonta distributivnih trafo stanica, izgradnje priključaka i održavanja nadzemne mreže u utorak 19.03.2024.g  na sledećim lokacijama:

 
Freitag, 8. März 2024

Pojava Feminističkog pokreta krajem 19. i početkom 20. veka, proslavila je mnoge žene, među kojima je bila i Nemica Klara Cetkin koja je 1910. godine u Kopenhagenu predložila da se 8. mart obeleži kao međunarodni Dan žena. Prvi put ovaj praznik obeležilo je više od milion ljudi 1911. godine širom Austrije, Danske, Nemačke i Švajcarske. Ipak, ovaj praznik se kao međunarodni praznik žena slavi od 1917. godine, a Ujedinjene Nacije su ga prvi put obeležile tek 1975. godine.

 
Sonntag, 3. März 2024

Opština Srbobran uputila je obaveštenje svim majkama koje su bile na trudničkom bolovanju i eventualno dobijale umanjenu porodiljsku naknadu da u narednih šest meseci imaju mogućnost da podnesu zahtev za nadoknadu iznosa umanjenja.

 
Donnerstag, 29. Februar 2024

Povodom 175. godišnjice od okončanja borbi za Srpsku Vojvodinu, utorak, 5. marta 2024. godine, sveštenstvo Srpske pravoslavne crkvene opštine subotičke služiće pomen borcima Srpske Vojvodine poginulim u Bici kod Кaponje, 5. marta 1849. godine i Srbima koje su revolucionarne vlasti pogubile u Subotici od 24. februara do 25. maja te godine.

 
Dienstag, 27. Februar 2024

Odmaralište Srbobran u Sutomoru zahvaljujući višegodišnjoj dobroj reputaciji ove godine privuklo je veliki broj gostiju koji su već rezervisali letovanje. Kako smo čuli od direktora, Miroslava Reljića, dobar deo kapaciteta u sezoni je već popunjen, ali mesta još uvek ima, tako da ukoliko želite da letujete u Sutomoru po izuzetno povoljnim cenama i da budete u neposrednoj blizini plaže, požurite...

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 76
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen