Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news-archive/1/4/drutvo/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Dienstag, 13. November 2018

Udru┼żenje Kobasicijada iz Turije i ove godine odazvalo se na poziv za u─Źeš─çe na jednoj od najve─çih gastronomskih manifestacija u Evropi, na ─îabai kolbasfest (Csabai Kolbászfesztivál), koji se u oktobru 22. put tradicionalno odr┼żao u jednom od najve─çih gradova isto─Źne Ma─Ĺarske, u Bekeš─Źabi.

 
Sonntag, 11. November 2018

Srbija od 2012. godine sve─Źano obele┼żava i kao dr┼żavni praznik praznuje 11. novembar, Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

 
Donnerstag, 8. November 2018

Po broju onih koji ga slave, Mitrovdan je na petom mestu na listi najve─çih srpskih slava.

 
Donnerstag, 1. November 2018

Na nedavno završenom konkursu NIS-a, "Zajednici zajedno", prošao je projekat ure─Ĺenja igrališta na Rekavici u Srbobranu. Ukupna vrednost projekta je 5 miliona dinara, a realizacija se o─Źekuje tokom 2019. godine.

 
Mittwoch, 31. Oktober 2018

Na facebooku je osvanula ovih dana fotografija koja je izazvala ogromno interesovanje javnosti. Poti─Źe iz osamdesetih godina prošlog veka i kod mnogih naših sugra─Ĺana probudila je sentimentalna se─çanja vezana za to vreme...

 

Mnogi gra─Ĺani danas su bili iznena─Ĺeni kada su videli da je u toku se─Źa drvoreda u ulici Svetog Save. Tim povodom stiglo nam je saopštenje iz kabineta predsednika opštine u kome se ka┼że:

 
Montag, 29. Oktober 2018

Davne 1969.godine, na današnji dan, 29.oktobra, poslata je prva elektronska poruka na Univerzitetu u Kaliforniji. Poruka se sastojala iz samo dva slova – L i O, kao pokušaj slanja jednostavne re─Źi “login”, što zna─Źi prijava.

 
Donnerstag, 25. Oktober 2018

Sedamdeset godina u našoj opštini penzioneri neguju duh zajedništva najstarijih sugra─Ĺana. Ju─Źe su u svojim prostorijama uz zakusku, pi─çe, muziku i neformalno dru┼żenje obele┼żili ovaj veliki jubilej.

 
Samstag, 20. Oktober 2018

Sve─Źanom akademijom i dodelom zahvalnica jooš jednom naaša opština, u prisustvu mnogih zvanica obele┼żila je Dan opštine, 19.oktobar.

 
Mittwoch, 17. Oktober 2018

U periodu od 20.09.2018. do 16.10.2018. u Porodilištu Opšte bolnice Vrbas ro─Ĺeno je 14 devoj─Źica i 23 de─Źaka.

 
Mittwoch, 10. Oktober 2018

Srbobran treba da bude ─Źvorište oko koga ─çe se okupljati svi oni koji imaju ┼żelju i ideju da doprinesu o─Źuvanju se─çanja na ─Źuvenu porodicu Dun─Ĺerski, rekao je na današnjoj konferenciji za medije Zoran Suboti─Źki, autor projekta "─îudesni svet Dun─Ĺerskih" ─Źiji deo je i monodrama "Lazar".

 
Montag, 1. Oktober 2018

U prostorijama Centra za socijalni rad opštine Srbobran danas je simboli─Źno u prisustvu penzionera i starijih osoba koji su korisnici usluga Centra za socijalni rad obele┼żen Me─Ĺunarodni dan starijih osioba, a u posetu je došao i predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški sa svojim najbli┼żim saradnicima.

 

─îlanovi udru┼żenja za pomo─ç MNRO "Biser" bili su u Zrenjaninu. Vratili su se sa medaljama i peharom za osvojeno drugo mesto na 11. Mini olimpijadi Udru┼żenja za pomo─ç mentalno nedovoljno razvijenim osobama Vojvodine. "Biser" ovih dana proslavlja 14.rodjendan. ─îestitamo!

 
Sonntag, 30. September 2018

Udru┼żenje Kobasicijada iz Turije predhodnih dana bila je u─Źesnik Festivala srpske trpeze u Beogradu. Tako─Ĺe ─Źlanovi Kobasicijade posetili su manastir Slanci i donirali ─Źuvene Turinske kobasice za 140 obroka ovom manastiru.

 
Dienstag, 18. September 2018

Kazala je Jasmina Miloševi─ç, direktorka Agencije za bezbednost saobra─çaja prilikom tribine koja je odr┼żana u Srbobranu, a koja je deo kampanje "Bezbednost po─Źinje sa tobom".

 
Freitag, 14. September 2018

Centar Srbobrana u petak je mirisao na pe─Źenu papriku i ajvar. Na Trgu republike odr┼żano je takmi─Źenje "Iza─Ĺi mi na teglu". Izabrani su pobednici, a gosti ove manifestacije mogli su da u┼żivaju u bogatom zabavnom programu koji je pratio takmi─Źenje.

 
Dienstag, 11. September 2018

Ovo je peta sezona jedne od najve─çih gastronomskih manifestacija u Srbiji. Srbobran ─çe ugostiti ovaj karavan specifi─Źnog mirisa i ukusa u petak na Trgu Republike...

 
Donnerstag, 30. August 2018

Zbog radova na vodovodnoj mre┼żi o kojima smo pisali predhodnih dana iz JKP Graditelj najavljuju povremene prekide u isporuci vode za petak 31.08.

 
Mittwoch, 22. August 2018

"Mali poklon za veliki uspeh" naziv je projekta kroz koji je Udru┼żenje gra─Ĺana "Ruka spasa" obezbedila 25 radnih stolova za u─Źenike osnovnih škola iz porodica koje spadaju u kategoriju izbeglih, prognanih i raseljenih lica.

 
Dienstag, 21. August 2018

Ovo su slike koje smo danas zabele┼żili na Begluku....

 

Svuda ima savesnih i nesavesnih gra─Ĺana šta god to zna─Źilo, ali lepo zvu─Źi. U Nadalju ovih dana dokazaše da ima i jednih i drugih, a sve se prelama, kroz naizgled benigni slu─Źaj, jednog saobra─çajnog znaka.

 

Nakon informacije o ure─Ĺenju pijace u Srbobranu evo još jedne koja ukazuje na napore koji se ─Źine na komunalnom ure─Ĺenju naše opštine.

 
Montag, 20. August 2018

Srbobranska pijaca je jedno od onih mesta koje okuplja najve─çi broj Srbobranaca na jednom mestu. Svakog petka ovde se kupuje, prodaje, a nije retkost da se na pijacu do─Ĺe u ┼żelji da se sretne neko.

 
Donnerstag, 16. August 2018

U periodu od 12. jula do 16. avgusta u Porodilištu Opšte bolnice Vrbas ro─Ĺeno je 37 devoj─Źica i 23 de─Źaka.

 

Srbobran ─çe još jednom biti doma─çin karavanu "Iza─Ĺi mi na teglu" koji širom Srbije tra┼żi najbolje majstore u pripremanju ajvara. Srbobran je nekad bio poznat po ajvaru, da li je vreme da povratimo slavu?!

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign