Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news-archive/1/6/ekonomija/

Verzija za Ütampu / To ScreenviewInfo
Montag, 2. April 2018

Na redu je druga prezentacija o proizvodnji krastavaca za poznatog kupca, što predstavlja dobru mogu─çnost za samozapošljavanje lica kroz mala poljoprivredna gazdinstva, ka┼że se u pozivu koji sti┼że iz opštine.

 
Mittwoch, 14. M├Ąrz 2018

U petak 16.03.2018. od 18 ─Źasova u Velikoj sali Skupštine opštine Srbobran, za sve zainteresovane poljoprivredne proizvo─Ĺa─Źe, odr┼ża─çe se prezentacija IPARD programa u organizaciji opštine Srbobran i ,,2KM consulting doo" firme sa dugogodišnjim iskustvom u pisanju poslovnih planova, vo─Ĺenju projekata kao i u pripremi dokumentacije za poljoprivredne proizvo─Ĺa─Źe.

 
Dienstag, 13. M├Ąrz 2018

Ovako je ocenio nakon posete firmi "Tehnika MB" i razgovora sa vlasnikom, Markom Dondurom, predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, ono što je video i ─Źuo prilikom obilaska prostorija i pogona firme koja od 2015 ima svoje sedište u Srbobranu.

 
Sonntag, 11. M├Ąrz 2018

Tako je rekao dr Zoltan Perlaki, vlasnik i direktor Doo Futura iz Feketi─ça koja se bavi preradom vo─ça i povr─ça.  On je tako─Ĺe kazao da zahvaljuju─çi predsedniku opštine, Radivoju Paroškom koji je podr┼żao ideju, naši poljoprivrednici su mogli su da ─Źuju predavanje na temu proizvodnje krastavaca, kornišona na malim površinama, koje je zapravo bilo poziv da se uklju─Źe u ovaj profitabilan posao.

 
Freitag, 9. M├Ąrz 2018

Prva u nizu firmi koje ─çe u narednom periodu posetiti predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški sa svojim saradnicima bila je u petak Metal X iz Turije. Cilj ove, kao i predstoje─çih poseta bi─çe da se kroz razgovor ─Źuje i sazna koji su planovi privrednika i šta opština mo┼że da u─Źini, stvaraju─çi pozitivnu poslovnu atmosferu, da olakša rad njihov rad...

 
Mittwoch, 7. M├Ąrz 2018

U petak 09.03.2018. u Velikoj sali Skupštine opštine Srbobran, sa po─Źetkom u 18.00h bi─çe odr┼żana prezentacija o mogu─çnostima za proizvodnju krastavaca na manjim poljoprivrednim površinama.

 
Donnerstag, 22. Februar 2018

Subvencije od 350 miliona za nova radna mesta i opremu privrednih društava na teritoriji Vojvodine

 
Freitag, 9. Februar 2018

Vlada Republike Srbije je na sednici odr┼żanoj 23. januara 2018. usvojila zaklju─Źak da se nagradna igra sa fiskalnim ra─Źunima i slipovima "Uzmi ra─Źun i pobedi" organizuje i ove godine, budu─çi da je borba protiv sive ekonomije jedan od ekonomskih prioriteta Vlade.

 
Donnerstag, 7. Dezember 2017

Emilija i njena porodica nisu truba─Źi. Oni prave kola─Źe i od toga ┼żive. Proizvode tradicionalni ma─Ĺarski kurtoš, ili kako se ovde ka┼że truba kola─Ź i od toga lepo ┼żive. Ko jednom svrati na njihov štand, uvek se vra─ça...

 

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški sa saradnicima posetio je ju─Źe prostorije SD Tekstil Doo koja od februara ima pogon za proizvodnju u Srbobranu i zapošljava dvadesetak radnika.

 
Montag, 13. November 2017

Nakon uspešno organizovanih Beogradskih investicionih dana 2015. i 2016. godine, tre─çi po redu Beogradski investicioni dani su od┼żani 9. i 10. novembra 2017. godine u organizaciji Grada Beograda, Centralno evropskog foruma za razvoj CEDEF, Privredne komore Srbije i Privredne
komore Beograda.

 

 
Mittwoch, 8. November 2017

Dve delegacije privrednika predvo─Ĺeni liderima bratskih lokalnih samouprava Srbobrana i Orošhaze seli su danas za zajedni─Źki sto da vide kakvim potencijalom raspola┼żemo i gde su ta─Źke koje mogu da budu me─Ĺaši na zajedni─Źkom putu ekonomskog razvoja dve opštine.

 
Freitag, 6. Oktober 2017

Dobra vest za poljoprivrednike sti┼że iz opštine. Sušna godina je uzela danak i opština ─çe odre─Ĺenim potezima pokušati da pomogne u narednom periodu pre svega malim proizvo─Ĺa─Źima koji su i najugro┼żeniji, saznajemo u lokalnoj samoupravi. U ovom trenutku, odre─Ĺena koli─Źina semena pšenice je obezbe─Ĺena od donatora, tako da je upu─çen poziv vlasnicima gazdinstava da se jave i obezbede besplatno seme za narednu setvu.

 
Montag, 2. Oktober 2017

Dvadesetak dana pre roka završeno je asfaltiranje atarskog puta koji ─çe zna─Źajno poboljšati komunikaciju poljoprovrednika do njiva zapadno od feketi─çkog puta, preko reke Krivaje.

 
Mittwoch, 26. Juli 2017

Ve─ç smo najavili u tekstu SRBOBRANSKA BRAZDA 05.AVGUSTA, na našem portalu, da ─çe I ove godine biti odr┼żana jedna od najdugove─Źnijih manifestacija u našoj opštini. Preksino─ç je odr┼żan sastanak Organizacionog odbora i pripreme ulaze u završnu fazu...

 

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj opštine Srbobran organizuje informati─Źku obuku za poljoprivrednike. Ciljevi obuke su:

 
Freitag, 5. Mai 2017

U periodu od 3.do 5.maja 2017. godine u Velikoj sali opštine Srbobran realizovan je seminar "Mogu─çnosti finansiranja putem EU Fondova"...

 
Freitag, 28. April 2017

Danas su po─Źeli radovi na rekonstrukciji mosta na Velikom ba─Źkom kanalu u Turiji. Ovo je još jedno od obe─çanja lokalne samouprave koje se ispunjava. Ovaj put na zadovoljstvo Turinaca, ali i opstalih u─Źesnika u saobra─çaju.

 

Danas u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu potpisan ugovor o saradnji ovog sekretarijata i naše opštine. U poljoprivredu, atarske puteve i otresišta bi─çe ulo┼żeno 16 miliona dinara...

 
Mittwoch, 15. M├Ąrz 2017

Razvojni fond Autonomne Pokrajine Vojvodine zajedno sa Kancelarijom za lokalni i ekonomski razvoj odr┼ża─çe prezentaciju konkursa koji raspisuje Razvojni fond, za dobijanje kredita kod ove institucije za sve poljoprivrednike i preduzetnike.

 

U toku je rekonstrukcija vodovodne mre┼że u dve ulice u Turiji - Miladina Joci─ça i Svetog Save. "Sa završetkom vodovodne mre┼że u ove dve ulice kompletirana je rekonstrukcija ovog sistema u polovini sela, od ulice Svetoga Save pa sve prema Nadalju. Ovaj deo sada ima novi vodovod", rekao je za Zoran Dudvarski, potpredsednik Saveta MZ Turija.

 
Freitag, 10. M├Ąrz 2017

Kišno jutro nije omelo Srbobrance da danas iza─Ĺu na pijacu i pazare.Dok ovo objavljujemo pijaca još uvek traje.Evo kako je izgledao cenovnik današnje pijace u Srbobranu:

 
Montag, 27. Februar 2017

Centar za sport, rekreaciju i turizam opštine Srbobran, pod okriljem Turisti─Źke organizacije Vojvodine, u─Źestvovao je na Me─Ĺunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji se odr┼żavao od 23. do 26. februara.

 
Mittwoch, 22. Februar 2017

Drugog dana posete Sloveniji naši poljoprivrednici obišli su još nekoliko gazdinstava i bili su gosti opštine Grad, koja je sa našom opštinom pre par godina potpisala povelju o saradnji.

 
Montag, 20. Februar 2017

Poljoprivrednici iz Srbobrana, Turije i Nadalja, predvo─Ĺeni Radivojem Paroškim, predsednikom SO Srbobran i Nebojšom Nedeljkovi─çem, opštinskim ve─çnikom za poljoprivredu u nedelju uve─Źe krenuli su put Slovenije. Danas je bio prvi dan ove dvodnevne posete.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed


Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign