Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info
Info
Freitag, 19. April 2024

Udruženje za pomoć MNRO „Biser“ Srbobran organizuje u prostorijama Doma kulture Srbobran 22.  aprila 2024. godine otvaranje USКRŠNJE PRODAJNE IZLOŽBE.

 
Freitag, 12. April 2024

Audicija u opštini Srbobran za najveće omladinsko muzičko takmičenje u zemlji, „Ritam Evrope”, namenjeno takmičarima vrhunskog talenta za pevanje i ples uzrasta od 14 do 21 godine, održaće se u utorak 16. 04. 2024. godine u 14 časova u sali Malog pozorišta (Pozorištance).

 
Mittwoch, 3. April 2024

Svetski dan Roma obeležava se u više zemalja 8. aprila, s ciljem da se ukaže na probleme Roma koji su najveća etnička manjina u Evropi. U našoj opštini biće obeležen u nedelju 07.04. na Gedanki uz zabavno muzički program. Početak je u 10.00h kako saznajemo od organizatora.

 
Mittwoch, 27. März 2024

Juče je gost RTV u informativnom programu bilaTeodora Mrkajić. predsednica KUD-a iz Turije koja je najavila IV Bećarijadu koja će se održati u Turiji 19.maja ove godine i ujedno pozvala sve "tamburaške bande" da učestvuju na ovom lepom takmičenju i prijave se do 15. aprila...

 
Montag, 18. März 2024

Narodna biblioteka Srbobran Vas poziva na promociju knjiga Đezea Bordaša „Veliki Kanal – Delo Jožefa Kiša“ 25. marta u ponedeljak u 18 časova. Pored autora gosti večeri su Mihajlo Buzaš novinar, vodoprivredni stručnjak i Slavko Matić urednik knjige.

 
Freitag, 15. März 2024

Grupa kulturnih stvaralaca, ljubitelja muzike i entuzijasta pre skoro 30 godina u Turiji je okupila tamburaše i održano je prvo takmičenje tamburaških orkestara u sviranju i pevanju bećaraca. Ukupno je u nizu održano tri Bećarijade, a onda je iz raznoraznih okolnosti sve stalo. Ove godine rodila se ideja da se ova manifestacija ponovo održi u Turiji odakle poztivaju tamuraše da se prijave za učešće.

 
Dienstag, 12. März 2024

Na opštinskoj smotri učestvovalo je 60 učenika, a plasman na Zonsku smotru u Baču ostvarilo je njih šestoro., naime danas je u Narodnoj biblioteci u Srbobranu  održana Opštinska smotra recitatora, koja je takmičarskog karaktera i organizuje se u tri uzrasne kategorije: za mlađi uzrast – od prvog do četvrog razreda osnovne škole, za srednji uzrast od petog do osmog razreda osnovne škole i za stariji, srednjoškolski, uzrast. Na takmičenju su učestvovali učenici iz svih osnovnih škola sa teritorije naše opštine kao i gimnazije.

 
Mittwoch, 6. März 2024

Dom kulture Srbobran poziva udruženja i pojedince opštine Srbobran koji izrađuju ručne radove, umetnička dela i suvenire za prodaju, da u subotu i nedelju, 9. i 10. marta u periodu od 11 do 14 časova u dvorištu Doma kulturu izlože svoje proizvode radi prodaje posetiocima koji nam dolaze iz Beograda.

 
Dienstag, 5. März 2024

Kulturno umetničko društvo Turija ove godine proslavlja 30 godina svog postojanja. U čast toga, želimo da vratimo Bećarijadu u naše selo, napisal nam je Teodora Mrkajić iz Turije, pozivajući sve ljubitelje tamburaške muzike na "Bećarijadu"... U pozivu Teodora još kaže:

 

U četvrtak u piceriji "Navona" kao najava za 8. mart uživo nastupa band "Fisherman and Crocodiles". Ovaj cover band već godinama unazad oduševljava publiku svojim izvođenjem velikih hitova koji su obeležili svetsku pop rock scenu.

 
Sonntag, 3. März 2024

Sinoć je u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" održana manifestacija "Muzika naših predaka" koja već više od dve decenije neguje tradiciju vojvođanskih Mađara. Koncertu je predhodilo upoznavanje dece i omladine sa drevnim mađarskim muzičkim instumentima. Goste je u ime lokalne samouprave pozdravio i poželkeo im prijatno veče preddsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački.

 
Mittwoch, 28. Februar 2024

A rendezvény helyszíne az idei évben is a szenttamási Jovan Jovanovi Zmaj Általános Iskola.

18:00 – citerasimogató, ahol Micsik Béla citeraművész várja a gyerekeket és az érdeklődőket.

19:00 – koncert

 

 

 
Montag, 5. Februar 2024

Žiri u sastavu, dr Ana Stjelja (predsednica), dr Čila Utaši i dr Hargita Horvat Futo 1. februara 2024. godine nakon održane onlajn sednice doneo je sledeću odluku:

 
Sonntag, 28. Januar 2024

Ljubitelji folklora imali su priliku da sinoć uživaju tokom koncerta koji je KUD BARD održao povodom svoje slave, na Savindan. Gosti su im bili ansambl LOLA iz Novog Sada, a publiku su pre koncerta pozdravili ispred Kud -a BARD, Zoranka Paroški i predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački.

 
Freitag, 15. Dezember 2023

Narodna biblioteka Srbobran i ogranci u Turiji i Nadalju, tokom božićnih i novogodišnjih praznika, sa popustom upisuju nove članove i produžuje članstvo starih članova. Članarine važe godinu dana, a iznos po grupama je sledeći:

 
Samstag, 9. Dezember 2023

Davne 2015. pišući tekst o velikoj ljubavi Laze Kostića i Lenke Dunđerski ubacio sam epizodu o hotelu Bristol u Beču, u kojem je Lenka Dunđerski umrla...Od tada traje moj san, kao deo koncepta "Čudesni svet Dunđerskih" da u tom hotelu odigramo predstavu "Od raja do beznjenice". Zahvaljujući saradnji sa Domom kulture Srbobran taj koncept, ideja i želja je ostvarena, napisao je na svom Facebook nalogu Zoran Subotički, autor predstave.

 
Freitag, 1. Dezember 2023

Dom kulture Srbobran poziva sve prijatelje koji su u mogućnosti da dođu u Beč i prisustvuju trodnevnom programu "Lenkino sazvežđe stazama Dunđerskih" u organizaciji Doma kulture Srbobran i Udruženja A:Кultura iz Beča, a u saradnji sa Maticom srpskom, Centrom za afirmaciju kulturne baštine Dunđerskih i Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada.

 
Freitag, 24. November 2023

U Narodnoj biblioteci u Srbobranu večeras je promovisana druga knjiga našeg Srbobranca, istoričara Marka Filipendina. Napisao je knjigu u kojoj je obuhvatio period od 100 godina u kome je Srbobran doživeo niz promena i razvijao se, posrtao i opstajao na vetrometini raznih događaja koji su prestizali jedan drugi ostavljajući duboke tragove na život Srbobranaca. Književno veče uobličio je Markov kolega, istoričar Danijel Kulačin koji je ujedno bio i moderator.

 

Danas će se održati prva, naime, 24.novembra (petak) u 17 sati u Narodnoj biblioteci je promocija knjige Marka Filipendina "Srbobran od revolucije do rezolucije 1848-1948".

Za sredu, 29.novembra u 17 sati najavljena je promocija knjige Mladena Đuričića "Laza Kostić i srpska književna kritika 20.veka"

 
Sonntag, 19. November 2023

Svečanost povodom uručenja prestižne književne nasgrade "Lenkin prsten" koju je ustanovio pre 18 godina Dom kulture održana je sinoć u pristustvu poslanika lepe pisane reči i publike koja jedoša da svojim prisustvom nagradi ovogodišnmju dobitnicu, Milicu Špadijer. Ona je "Lenkin prsten" dobila za pesmu "Ljubav".

 
Samstag, 18. November 2023

Osam pesnika, osam različitih poetskih izraza, osam energija i četiri gudača su u sali "Pozorištance" napravili vatromet ljubavi upakovan u stihove i muziku. U susret večerašnjoj dodeli književne nagrade "Lenkin prsten" sinoć su dosadašnji dobitnici ove prestižne nagrade govorili svoje stihove, a sve je briljantnim sviranjem vanvremenskih nota u kolorit ljubavnih boja upakovao Beogradski gudački kvartet. 

 
Dienstag, 14. November 2023

Žiri za dodelu "Lenkinog prstena", nagrade za najbolju ljubavnu pesmu, koji je radio u sastavu: dr Zoran Đerić (predsednik), dr Dragana V. Todoreskov (članica) i Biljana Puškar (članica), na poslednjoj sednici, 14. novembra 2023. godine, odlučio je da nagradu za najbolju ljubavnu pesmu 2023. godine, "LENКIN PRSTEN" dobije pesma "Ljubav", Milice Špadijer, pesnikinje iz Beograda. Odluka je doneta jednoglasno.

 
Samstag, 11. November 2023

Iz Doma kulture stiže nam najava događaja koji će u kulturološkom smislu obojiti sledeću nedelju kako u Srbobranu tako i šire u kulturnim krugovima, pre svega svetu poezije. Pred nama je jubilarno izdanje manifestacije "Lenkin prsten", a u saopštenju se kaže:

 
Mittwoch, 8. November 2023

Dom kulture Srbobran organizuje javnu tribinu na temu Srbobran u Drugom svetskom ratu.
Predavač: dr Vladimir Barović, profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu
petak, 10. 11. 2023. godine
19:00
Galerija Doma kulture Srbobran
Ulaz slobodan

 
Samstag, 4. November 2023

Dva KUD-a, jedno veliko druženje, puno pesme i igre i publika koja je vrelih dlanova od aplauza napustila halu sportova bio bi kratak rezime koncerta "Razigrana jesen" koji su održali gostujući Ansambl "Vila" iz Novog Sada i KUD "Bard" iz Srbobrana.

 

Abo Feed RSS 2.0 - Feed

 

Pretraga

 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 49
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen