Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

DOŽIVOTNO ZA ŽIVOT - SAKUPLJANJE POTPISA U TOKU!


Od danas je Srbobran zvanično uključen i postao je deo građanske akcije prikupljanja 500.000 potpisa za podršku inicijativi Fondacije Tijana Jurić da se u Krivični zakonik uvede nova sankcija - doživotna kazna, koja bi zamenila postojeću maksimalnu kaznu od 30 do 40 godina za počinioce najtežih oblika teških krivičnih dela kakva su ubistvo deteta, maloletnika ili trudne žene.


Naša jučerašnja objava da se Srbobran uključuje u akciju i pridružuje prvobitnom broju od preko 40 gradova u Srbiji gde se prikupljaju potpisi naišla je na veliko interesovanje javnosti i podršku.

Srbobran.net pruža punu podršku Fondaciji Tijana Jurić i narednih dana, do nedelje, u Srbobranu će se potpisi sakupljati u Rick's Kafe-u u ulici Svetog Save. Ukoliko podržavate inicijativu i želite da ova inicijativa bude uspešna, ponesete ličnu kartu i dođite da upišete svoje ime među 500.000 građana koji veruju da je "Doživotno za život" i da je vreme da se zakon promeni.

Među prvima Inicijativu je podržala naša sugrađanka Zorica Dudvarski i pozvala sve žene da odvoje malo vremena i ličnim primerom pokažu da smo svesni problema i da nasilju nad decom, ženama i nemoćnima mora da se stane na put.

U petak u periodu između 8.00 i 11.00 časova Srbobran.net postaviće štand na ulasku u pijacu, tako da ćemo i tamo prikupljati potpise za inicijativu Fondacije Tijana Jurić. Obavezno ponesite ličnu kartu i hvala Vam unapred što podržavate ovu akciju, jer svaki potpis je važan. 

Postavio: Administrator dana 2017.10.25

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPartneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin