Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

PETICIJA IDE U SKUPŠTINU!


– Zahvalan sam svakom volonteru koji je bio deo naše inicijative. Pokazali su jednu veliku odlučnost i požrtvovanost koju mi znamo da cenimo i poštujemo. S druge strane, roditelji nastradale dece koji su takođe volontirali, pokazali su svoju neverovatnu snagu time što posle svega što im se desilo, žele da se bore za drugu decu u ovoj državi. To je ta odgovornost o kojoj neprestano govorimo, kaže Igor Jurić.


Srbobran je pokazao da razume potrebu da se maksimalna kazna za najteže zločine preinači u kaznu doživotnog zatvora za počinioce. Sakupili smo taman toliko potpisa koliko smo i planirali za samo nekoliko dana, tačnije od srede popodne, pa do večeras.

Nešto posle 20 časova zatvoren je i poslednji od štandova u preko 40 gradova na kojima su građani Srbije poslednjih sedam dana mogli da potpišu narodnu inicijativu za uvođenje kazne doživotnog zatvora.

Inicijativu je pokrenula Fondacija Tijana Jurić u nameri da se takva sankcija uvede za najteže oblike teških krivičnih dela kakva su ubistvo deteta, maloletnika ili trudne žene. Pored toga, ovom inicijativom tražimo da Narodna skupština, pored kazne doživotnog zatvora, usvoji i predlog da takvi osuđenici nemaju pravo uslovnog otpusta. Zahvaljujemo se svima koji su pomogli, Caffe-u Rick's u Srbobranu, Menjačnici Glavardanov u Turiji i volonterima Bojani Radić, Rastku Šijačiću i Maji Rakin Kozomara.

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2017.10.29

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPartneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin