Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Sport

TURNIR U VRNjA─îKOJ BANjI: Olimpijski dani srpskih Orli─ça


Pod ovim naslovom futsalsrbija.com piše o po─Źetku turnira na kome nastupaju momci juniorske reprezentacije Srbije u kojoj svoje zaslu┼żeno mesto ima i naš Srbobranac, igra─Ź KMF Srbobran, Zoran Ar─Ĺeljan...


Reprezentacija Srbije do 18 godina bori─çe se od danas do subote za prvo mesto na turniru Grupe A u Vrnja─Źkoj Banji, koje bi moglo da im donese plasman na Olimpijske igre mladih u Buenos Ajresu, od 6. do 18. oktobra 2018. godine.

Na njima dobro poznatom mestu, Orli─çi ─çe pokušati da budu uspešniji od Ukrajine, ve─Źeras od 20 ─Źasova, zatim Ma─Ĺarske, sutra u isto vreme (u prva dva dana turnira, od 17 ─Źasova, u dvorani „Vlade Divac“ igra─çe Portugal – Ma─Ĺarska, odnosno Ukrajina – Portugal), kao i od Portugala u subotu od 14 ─Źasova (prethodno ─çe se sastati Ma─Ĺarska i Ukrajina od 11). Naravno, još zna─Źajnije od rezultata je ─Źinjenica da je naša zemlja me─Ĺu pionirima ovog takmi─Źenja, koje bi moglo da ima veliki zna─Źaj za budu─çnost futsala jer prvi put otvara vrata olimpijske scene.

Naš juniorski nacionalni tim je na okupu od petka, a na završnom spisku selektora Vladimira Prše Jovanovi─ça se nalaze: golmani – Vladan Koljaji─ç (Metalac Kolorado), Mihailo Margeti─ç (Nova Pazova), igra─Źi – Andrej Vlajkovi─ç (Olimp), Jovan Uroševi─ç, Jovica Petrovi─ç (Metalac Kolorado), Zoran Ar─Ĺeljan (Srbobran), Filip Jovanovi─ç, Nikola Milašinovi─ç (Partenon), Lazar Marinkovi─ç (Ekonomac) i Veljko ─îkonjevi─ç (Zlatar).

– Ono što smo zacrtali, to smo i odradili na završnim pripremama u Vrnja─Źkoj Banji. Igra─Źi su spremni i ┼żeljni da se poka┼żu u najboljem svetplu, svi osim kapitena Davida Mikovi─ça. Na┼żalost, zbog povrede ne─çe mo─çi da zaigra na turniru – rekao je Jovanovi─ç.

Ukoliko osvoje prvo mesto, Orli─çi ─çe se na─çi na posebnoj tabeli sa najboljima iz preostale tri kvalifikacione grupe – u Prjevidzi (doma─çin Slova─Źka, Rusija, Azerbejd┼żan i Xolandija), Karlovcu (Xrvatska, Španija, Kazahstan i Belgija) i Pod─Źetrteku (Slovenija, Italija, ─îeška i Rumunija), a u Argentinu ─çe otputovati dva od ─Źetiri pobednika turnira. Rangira─çe se prvo na osnovu ukupnog broja bodova, a zatim prema gol-razlici, ve─çem broj datih golova i manjem broju kaznenih poena. Treba imati u vidu i to da ista zemlja ne mo┼że da ima predstavnika u obe konkurencije u Buenos Ajresu, pa u slu─Źaju da ima pobednike i kod de─Źaka i kod devoj─Źica, definitivnu odluku donosi nacionalni olimpijski komitet te dr┼żave.

U konkurenciji devoj─Źica su na programu dva UEFA kvalifikaciona turnira – u Portugalu (doma─çin, Italija, Ukrajina i Azerbejd┼żan) i u Španiji (doma─çin, Rusija, Kazahstan i Rumunija). 

Postavio: Administrator dana 2017.11.01

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPartneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
O┼á ┼Żarko Zrenjanin U─Źa
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin