Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Sport

TURNIR U VRNjAČKOJ BANjI: Olimpijski dani srpskih Orlića


Pod ovim naslovom futsalsrbija.com piše o početku turnira na kome nastupaju momci juniorske reprezentacije Srbije u kojoj svoje zasluženo mesto ima i naš Srbobranac, igrač KMF Srbobran, Zoran Arđeljan...


Reprezentacija Srbije do 18 godina boriće se od danas do subote za prvo mesto na turniru Grupe A u Vrnjačkoj Banji, koje bi moglo da im donese plasman na Olimpijske igre mladih u Buenos Ajresu, od 6. do 18. oktobra 2018. godine.

Na njima dobro poznatom mestu, Orlići će pokušati da budu uspešniji od Ukrajine, večeras od 20 časova, zatim Mađarske, sutra u isto vreme (u prva dva dana turnira, od 17 časova, u dvorani „Vlade Divac“ igraće Portugal – Mađarska, odnosno Ukrajina – Portugal), kao i od Portugala u subotu od 14 časova (prethodno će se sastati Mađarska i Ukrajina od 11). Naravno, još značajnije od rezultata je činjenica da je naša zemlja među pionirima ovog takmičenja, koje bi moglo da ima veliki značaj za budućnost futsala jer prvi put otvara vrata olimpijske scene.

Naš juniorski nacionalni tim je na okupu od petka, a na završnom spisku selektora Vladimira Prše Jovanovića se nalaze: golmani – Vladan Koljajić (Metalac Kolorado), Mihailo Margetić (Nova Pazova), igrači – Andrej Vlajković (Olimp), Jovan Urošević, Jovica Petrović (Metalac Kolorado), Zoran Arđeljan (Srbobran), Filip Jovanović, Nikola Milašinović (Partenon), Lazar Marinković (Ekonomac) i Veljko Čkonjević (Zlatar).

– Ono što smo zacrtali, to smo i odradili na završnim pripremama u Vrnjačkoj Banji. Igrači su spremni i željni da se pokažu u najboljem svetplu, svi osim kapitena Davida Mikovića. Nažalost, zbog povrede neće moći da zaigra na turniru – rekao je Jovanović.

Ukoliko osvoje prvo mesto, Orlići će se naći na posebnoj tabeli sa najboljima iz preostale tri kvalifikacione grupe – u Prjevidzi (domaćin Slovačka, Rusija, Azerbejdžan i Xolandija), Karlovcu (Xrvatska, Španija, Kazahstan i Belgija) i Podčetrteku (Slovenija, Italija, Češka i Rumunija), a u Argentinu će otputovati dva od četiri pobednika turnira. Rangiraće se prvo na osnovu ukupnog broja bodova, a zatim prema gol-razlici, većem broj datih golova i manjem broju kaznenih poena. Treba imati u vidu i to da ista zemlja ne može da ima predstavnika u obe konkurencije u Buenos Ajresu, pa u slučaju da ima pobednike i kod dečaka i kod devojčica, definitivnu odluku donosi nacionalni olimpijski komitet te države.

U konkurenciji devojčica su na programu dva UEFA kvalifikaciona turnira – u Portugalu (domaćin, Italija, Ukrajina i Azerbejdžan) i u Španiji (domaćin, Rusija, Kazahstan i Rumunija). 

Postavio: Administrator dana 2017.11.01

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPartneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin