Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

U NADALJU OBELEŽEN DAN ŠKOLE


Prva od četiri osnovne škole u našoj opštini, koje ovih dana obeležavaju Dan škole, bila je u petak, OŠ "Žarko Zrenjanin Uča" u Nadalju. Učenici i prosvetari, uz prisustvo gostiju i roditelja proslavili su 215 godina postojanja Osnovne škole u Nadalju.


Škola u Nadalju  je osnovana 1.11.1802.godine. Bilo je to samo godinu dana posle osnivanja sela. Tada je škola imala jedno odeljenje sa 29 učenika, a prvi učitelj bio je Nikola Kešanski.
 

Osnovnu školu u Nadalju među mnogim znamenitim ljudima ovog našeg sela, završili su Momčilo Tapavica, arhitekta koji je između ostalog projektovao zgradu Matice srpske u Novom Sadu, osvajač bronzane medalje na prvim olimpijskim igrama u Atini, 1896 godine i Lazar Rakić, istoričar koji će ostati upamćen po svojim naučnim radovima o istorijatu Vojvodine i Srpske radikalne stranke.

Učenici su povodom Dana škole u saradnji sa svojim nastavnicima priredili svečanu priredbu kojoj su pristustvovsali mnogi gosti uključujući roditelje, rodbinu dece i predstavnike društvenog i političkog života naše opštine.

Nakon priredbe, gostima se obratila direktorka škole, Branislava Stanaćev:

Nakon proslave Dana škole u Nadalju, sledeća je OŠ Vuk Karadžić koja organizuje proslavu u petak 10.11. a nakon toga slede proslave u Turiji i OŠ Jovan Jovanović Zmaj.

L.P.

  

Postavio: Administrator dana 2017.11.05   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPartneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin