Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Sport

SLOBODA BOLJA PROTIV AKADEMIKA


Sinoć je bilo pakleno u hali sportova. Publika na nogama, a na terenu dva tima koji imaju imperativ pobede. Ipak, na kraju slavili su gosti iz Užica.


 

Sinoć je u Srbobranu gostovao prvoplasirani tim na tabeli 2.košarkaške lige Srbije i samo najveći optimisti su očekivali da bi Akademik mogao da zabeleži pobedu. Praktično, svi su bili spremni da tim iz Užica ode kao pobednik iz Srbobrana, što se i desilo, mada prvo poluvreme ulilo je nadu da može da bude i drugačije.

Akademik je krenuo samouvereno, sigurno, taktički ispravno i sve je rezultiralo sa deset poena razlike na kraju prvog dela za žuti tim. Nakon pauze sve je bilo drugačije. Užičani su uspeli da nametnu svoju igru. Bili su tačni i precizni, potpuno su razbili igru Akademika i bili su dominantni u trećoj četvrtini, što je i presudilo u utakmici.

Četvrti deo je bio prava bitka pod koševima, a sudijska trojka je uzela aktivno učešće i sa nekoliko grešaka značajno uticala na tok igre. Upravo zbog toga ispraćeni su psovkama i uvredama sa tribina, što se inače retko dešava na utakmicama košarkaša u Srbobranu.

Zahvaljujući pobedi, Sloboda je zadržala lidersku poziciju na tabeli, a Akademik je pao na pretposlednje mesto.

U poluvremenu utakmice organizovana je humanitarna akcija podrške Marini Kovačev, devojci koja je obolela od karcinoma i deca su šutirala na koš za Marinu, a svako ko je želeo mogao je da u kutiju koja je bila na centru terena ubaci novac i tako pomogne Marininino lečenje.

Statistika:

Akademik je tim koji je u predhodnih devet utakmica primio najveći broj koševa, ali je i među prvih pet po broju postignutih koševa (748:804). Ovakva koš razlika ukazuje da je problem i razlog zbog čega Akdemik gubi utakmice u odbrani i da po svemu sudeći tu nešto ne funkcioniše. 

S.N. 

Postavio: Administrator dana 2017.11.26

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPartneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin