Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/1097/sloboda-bolja-protiv-akademika/

Verzija za tampu / To ScreenviewSLOBODA BOLJA PROTIV AKADEMIKA


Sinoć je bilo pakleno u hali sportova. Publika na nogama, a na terenu dva tima koji imaju imperativ pobede. Ipak, na kraju slavili su gosti iz Užica.


 

Sinoć je u Srbobranu gostovao prvoplasirani tim na tabeli 2.košarkaške lige Srbije i samo najveći optimisti su očekivali da bi Akademik mogao da zabeleži pobedu. Praktično, svi su bili spremni da tim iz Užica ode kao pobednik iz Srbobrana, što se i desilo, mada prvo poluvreme ulilo je nadu da može da bude i drugačije.

Akademik je krenuo samouvereno, sigurno, taktički ispravno i sve je rezultiralo sa deset poena razlike na kraju prvog dela za žuti tim. Nakon pauze sve je bilo drugačije. Užičani su uspeli da nametnu svoju igru. Bili su tačni i precizni, potpuno su razbili igru Akademika i bili su dominantni u trećoj četvrtini, što je i presudilo u utakmici.

Četvrti deo je bio prava bitka pod koševima, a sudijska trojka je uzela aktivno učešće i sa nekoliko grešaka značajno uticala na tok igre. Upravo zbog toga ispraćeni su psovkama i uvredama sa tribina, što se inače retko dešava na utakmicama košarkaša u Srbobranu.

Zahvaljujući pobedi, Sloboda je zadržala lidersku poziciju na tabeli, a Akademik je pao na pretposlednje mesto.

U poluvremenu utakmice organizovana je humanitarna akcija podrške Marini Kovačev, devojci koja je obolela od karcinoma i deca su šutirala na koš za Marinu, a svako ko je želeo mogao je da u kutiju koja je bila na centru terena ubaci novac i tako pomogne Marininino lečenje.

Statistika:

Akademik je tim koji je u predhodnih devet utakmica primio najveći broj koševa, ali je i među prvih pet po broju postignutih koševa (748:804). Ovakva koš razlika ukazuje da je problem i razlog zbog čega Akdemik gubi utakmice u odbrani i da po svemu sudeći tu nešto ne funkcioniše. 

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign