Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

OTKRIVENA BISTA ZMAJU


U sklopu svečane proslave Dana škole, juče je otkrivena nova bista Jovana Jovanovića Zmaja na ulazu u istoimenu Osnovnu školu.


Bistu, rad likovnog stvaraoca iz Srbobrana, Ivice Bačaka, zajednički su otkrili predsednik opštine, Radivoj Paroški i direktorka škole, Erika Munjin Sokola. Ona je u ime domaćina na početku programa koji su prripremili učenici sa svojim nastavnicima pozdravila sve prisutne među kojima su bili mnogobrojni funkcioneri lokalne samouprave kao i direktori i rukovodioci javnih preduzeća i ustanova naše opštine.

Pozdrav okupljenima i čestitku povodom Dana škole, uputio je i predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški. Gost jučerašnje svečanosti bio je i pokrajinski sekretar za obrazovanje, Mihalj Njilaš.

- Ovo je dvojezična škola i za nas su veoma važni dobri međunacionalni odnosi u ustanovi i u celom Srbobranu. Radi se o urednoj, dobro organizovanoj školi i jasno su vidljivi rezultati Pokrajinske vlade na ovoj školskoj zgradi. U novom ciklusu podrške obrazovanju zauzeli smo stav da se obnove svi školski objekti, lokalnim, pokrajinskim i republičkim sredstvima, i to je naš višegodišnji zadatak. Ovde u Srbobranu, u ovoj školi, obezbedili smo pet miliona dinara iz budžeta Vojvodine za zamenu prozora, a kako se ostvarila i ušteda, ostalo je novca i za vrata koja dolaze na red za menjanje. Nadam se da su deca zadovoljna i da će se uspešno nastaviti obrazovni rad, rekao je u izjavi za medije između ostalog Njilaš prilikom ove posete Srbobranu.

Galeriju fotografija sa ovog događaja možete videti OVDE.

S.Š.

  

Postavio: Administrator dana 2017.11.28   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPartneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin