Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/1099/otkrivena-bista-zmaju/

Verzija za tampu / To ScreenviewOTKRIVENA BISTA ZMAJU


U sklopu svečane proslave Dana škole, juče je otkrivena nova bista Jovana Jovanovića Zmaja na ulazu u istoimenu Osnovnu školu.


Bistu, rad likovnog stvaraoca iz Srbobrana, Ivice Bačaka, zajednički su otkrili predsednik opštine, Radivoj Paroški i direktorka škole, Erika Munjin Sokola. Ona je u ime domaćina na početku programa koji su prripremili učenici sa svojim nastavnicima pozdravila sve prisutne među kojima su bili mnogobrojni funkcioneri lokalne samouprave kao i direktori i rukovodioci javnih preduzeća i ustanova naše opštine.

Pozdrav okupljenima i čestitku povodom Dana škole, uputio je i predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški. Gost jučerašnje svečanosti bio je i pokrajinski sekretar za obrazovanje, Mihalj Njilaš.

- Ovo je dvojezična škola i za nas su veoma važni dobri međunacionalni odnosi u ustanovi i u celom Srbobranu. Radi se o urednoj, dobro organizovanoj školi i jasno su vidljivi rezultati Pokrajinske vlade na ovoj školskoj zgradi. U novom ciklusu podrške obrazovanju zauzeli smo stav da se obnove svi školski objekti, lokalnim, pokrajinskim i republičkim sredstvima, i to je naš višegodišnji zadatak. Ovde u Srbobranu, u ovoj školi, obezbedili smo pet miliona dinara iz budžeta Vojvodine za zamenu prozora, a kako se ostvarila i ušteda, ostalo je novca i za vrata koja dolaze na red za menjanje. Nadam se da su deca zadovoljna i da će se uspešno nastaviti obrazovni rad, rekao je u izjavi za medije između ostalog Njilaš prilikom ove posete Srbobranu.

Galeriju fotografija sa ovog događaja možete videti OVDE.

S.Š.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign