Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

ZIMSKI POKLON PAKETI ZA DECU


Udruženje građana "Ruka spasa" danas je poklonilo pedeset paketa sa rukavicama, kapama, šalovima za decu, a opština je u svaki paket dodala i slatkiše.


Poklon paketi sa ručnim radovima koje su proizvele vredne ruke žena okupljene oko ovog udruženja danas su predati Centru za socijalni rad. Ukupno pedeset paketa sa vunenim kapama, rukavicama i šalovima završiće kod dece kojima će ovo biti pravi zimski poklon za hladne dane koji dolaze. Opština je u svaki paket dodala i slatkiše, kako bi ovi paketi bili još draži našim najmlađim sugrađanima.

- Napravili smo ukupno 70 paketa. Dvadeset smo namenili deci koja slave Mikulaš, a podeliće ih naši prijatelji iz Udruženja ljubitelja ručnih radova sa predsednicom Julijanom Kiš, kazala je danas prilikom primopredaje Savka Lazić predsednica Udruženja "Ruka spasa" i dodala:

- Radimo puno i pripremamo izložbu ručnih radova i nošnji, koje ćemo pokloniti kulturno-umetničkim društvima. Plan nam je da od Nove godine svaka porodilja u opštini Srbobran od našeg udruženja dobije na poklon čerapice, kapicu i rukavice, uz još neki proizvod, kao i da pomognemo jednom broju dece sa Kosova i Metohije. Imamo jako dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i nadam se podršci svih ovih akcija, rekla je Savka Lazić i zahvalila lokalnoj samoupravi i Centru za socijalni rad na dosadašnjem razumevanju i podršci.

U Centru za socijalni rad bio je i predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški koji je rekao:

- Ovo je za svaku pohvalu. Trud i nesebičan rad obogaćuje ovu sredinu, a mi smo tu da podržimo sve dobre ideje. U periodu smo u kom se javlja određeni broj nevladinih organizacija i udruženja koja tek treba da se dokažu, a "Ruka spasa" to je već učinila. Konkursi koje organizujemo omogućiće najboljima da se iskažu i da realizuju svoje ideje. Svi dobri projekti imaće našu podršku.

Direktorka Centra za socijalni rad, Biserka Veselinović zahvalila se na poklonu i najavila da Centar priprema oko 300 novogodišnjih paketića za decu, a da će ovaj dar biti uključen u poklone na Novu godinu koje će dobiti deca iz socijalno ugroženih porodica. 

Postavio: Administrator dana 2017.11.29

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPartneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin