Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/1104/zimski-poklon-paketi-za-decu/

Verzija za tampu / To ScreenviewZIMSKI POKLON PAKETI ZA DECU


Udruženje građana "Ruka spasa" danas je poklonilo pedeset paketa sa rukavicama, kapama, šalovima za decu, a opština je u svaki paket dodala i slatkiše.


Poklon paketi sa ručnim radovima koje su proizvele vredne ruke žena okupljene oko ovog udruženja danas su predati Centru za socijalni rad. Ukupno pedeset paketa sa vunenim kapama, rukavicama i šalovima završiće kod dece kojima će ovo biti pravi zimski poklon za hladne dane koji dolaze. Opština je u svaki paket dodala i slatkiše, kako bi ovi paketi bili još draži našim najmlađim sugrađanima.

- Napravili smo ukupno 70 paketa. Dvadeset smo namenili deci koja slave Mikulaš, a podeliće ih naši prijatelji iz Udruženja ljubitelja ručnih radova sa predsednicom Julijanom Kiš, kazala je danas prilikom primopredaje Savka Lazić predsednica Udruženja "Ruka spasa" i dodala:

- Radimo puno i pripremamo izložbu ručnih radova i nošnji, koje ćemo pokloniti kulturno-umetničkim društvima. Plan nam je da od Nove godine svaka porodilja u opštini Srbobran od našeg udruženja dobije na poklon čerapice, kapicu i rukavice, uz još neki proizvod, kao i da pomognemo jednom broju dece sa Kosova i Metohije. Imamo jako dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i nadam se podršci svih ovih akcija, rekla je Savka Lazić i zahvalila lokalnoj samoupravi i Centru za socijalni rad na dosadašnjem razumevanju i podršci.

U Centru za socijalni rad bio je i predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški koji je rekao:

- Ovo je za svaku pohvalu. Trud i nesebičan rad obogaćuje ovu sredinu, a mi smo tu da podržimo sve dobre ideje. U periodu smo u kom se javlja određeni broj nevladinih organizacija i udruženja koja tek treba da se dokažu, a "Ruka spasa" to je već učinila. Konkursi koje organizujemo omogućiće najboljima da se iskažu i da realizuju svoje ideje. Svi dobri projekti imaće našu podršku.

Direktorka Centra za socijalni rad, Biserka Veselinović zahvalila se na poklonu i najavila da Centar priprema oko 300 novogodišnjih paketića za decu, a da će ovaj dar biti uključen u poklone na Novu godinu koje će dobiti deca iz socijalno ugroženih porodica.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign