Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/1115/preduzetnicima-i-privredi-3-5-miliona-bespovratno-iz-budeta-optine/

Verzija za tampu / To ScreenviewPREDUZETNICIMA I PRIVREDI 3.5 MILIONA BESPOVRATNO IZ BUDŽETA OPŠTINE


Finansijsku podršku dobilo je 11 projekata od ukupno 37 koliko se pojavilo na konkursu koji je raspisala lokalna samouprava. Ugovori su danas potpisani i uručeni privrednicima i preduzetnicima.


Ovo je prvi put da se sredstva iz budžeta na ovaj način dodeljuju i na taj način pruža podrška razvoju preduzetništva i privrede. Ugovore je u ime opštine potpisao predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški koji je bio i domaćin ovog današnjeg susreta. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i član Opštinskog veća Radivoj Debeljački koji je zadužen za rad Kancelarije za lokalno ekonomski razvoj.

- Nalazimo se pred izradom budžeta za 2018.godinu i nadam se da ćemo u njemu obezbediti još veći iznos za ovu vrstu podrške. Želimo da novcem, koji u budžet na razne načine uplaćuju naši građani, podržimo tri pravca razvoja; to su mala i srednja preduzeća, poljoprivredna gazdinstva i privlačenje domaćih i stranih investitora koji su spremni da ulažu u našu sredinu, rekao je Paroški i između ostalog dodao:

- Podjednako je važno da je opština Srbobran organizaciono spremna da logistički podrži svakog našeg privrednika u pokušaju da obezbedi podršku iz drugih izvora finansiranja. Naša Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj kadrovski je osposobljena da pruži podršku svakom privredniku ili preduzetniku koji zatraži pomoć u pripremi projekata i konkursne dokumentacije.

Subvencije za samozapošljavanje dobili su Andrea Beda, Maja Kozomora, Dušan Radić i Ifju Kornel, zatim preduzetnici koji imaju do milion dinara prihoda i pet zaposlenih, Pržionica kafe i suncukreta Sanja i Jakovljević Enterijer, kao i preduzetnici koji imaju preko milion dinara prihod i deset zaposlenih radnika, Doo Vulkan commerce, Metal X, SZTR IV - Coop, Doo Carpe Diem i preduzetnička radnja koja paušalno plaća porez, Stefanova.

Jelena Marić, vlasnica "Carpe diem", pozvala je kolege privrednike i preduzetnike koji su dobili sredstva, da pokažu društvenu odgovornost i kao iskusniji deo srbobranske privrede pomognu onima koji se spremaju da krenu da samostalno privređuju. 

- Mi smo spremni da pomognemo svima kojima je potreban savet i tako podržimo mlade koji žele da žive od svog rada. Ne sumnjam da nam je svima podjednako važno da Srbobran što pre dobije veći broj uspešnih preduzetnika, ekonomski ojača i razvija se,kazala je Jelena Marić, a Dragan Knjetin koji se zahvalio opštini u ime preduzetnika koji su dobili subvencije, rekao je da je do sada, postojala prilika da se konkuriše i dobiju sredstva iz republičkih i pokrajinskih fondova, i vrlo pozitivno ocenio ovaj potez opštine.

- Svaka sredstva su dobro došla za naše poslovanje. Predlažem da se ubuduće kriterijumi sačine na način da više privrednika ima mogućnost da konkuriše i dobije novac. Možda je važnije da se opredeljena sredstva podele na više privrednika i tako snažnije utiče na privredni razvoj i stimuliše se veći broj učesnika na tržištu, rekao je Krnjetin.

M.Š.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign