Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

GIMNAZIJA I SREDNJA EKONOMSKA ŠKOLA ZAVRŠAVA TRI PROJEKTA


U decembru se završavaju tri projekta koje je Gimnazija i ekonomska škola „Svetozar Miletić“  dobila na konkursima.


Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je finansirao projekat “Sportske paralele”, a Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice  2 projekta: ”Mladi zajedno“ i “Usavršavanje nastavnika” a sufinansirala ih je opštinska lokalna samouprava, Srbobran.


Na Projektu “Mladi  zajedno” učestvovali su učenici i nastavnici  4 vojvođanske gimnazije i to iz Vršca, Kovačice, Ruskog Krstura i Srbobrana, koje su ove godine potpisale protokol o saradnji.

Projekat je realizovan u Gimnaziji 4.novembra 2017.godine. Kroz 3 radionice, učenici su se upoznavali i mnogo toga naučili jedni o drugima, jeziku, običajima i kulturi.

Drugi projekat “Usavršavanje nastavnika” realizovan je u 3 termina:
21.8. 2017. “Aktivno orijentisana nastava” I deo – realizator  Udruženje “VET forum” Užice
31.8. 2017. “Aktivno orijentisana nastava” II deo  – realizator  Udruženje “VET forum” Užice
18.11.2017.  “Govor kao prostor mišljenja i delovanja - retoričke osnove komunikativne zajednice” - realizator Udruženje građana za negovanje retoričke kulture, socijalnih veština - Edukacija Novi Sad.


- Podizanjem kvaliteta nastave, usavršavanjem nastavnika, postignuto je njihovo osnaživanje  za primenu različitih interaktivnih metoda nastave, osposobljavanje za primenu motivacionih alata u učenju i ponašanju. Usavršavanjem nastavnika i primenom novih metoda u nastavi, postiže se  povećanje postignuća učenika kao i viši nivo  stručnih, metodskih, socijalnih i ključnih kompetencija nastavnika, kazala je Marija Tutorov, direktorka škole i dodala:

- Projekat “Sportske paralele“ je realizovan 28. novembra 2017. u Sportskoj sali u Srbobranu. Učestvovali su učenici Gimnazija iz Kovačice, Ruskog Krstura i Srbobrana. Takmičili su se u tri sportske discipline - stoni tenis, badminton, odbojka. “Sportske paralele“ su realizovane  kao jedan stepenik  više u saradnji naših škola. Sportski rezultat je bio u drugom planu, ali ipak treba spomenuti da je Gimnazija i ekonomska škola „Svetozar Miletić“   osvojila 2 zlatna pehara: badminton I odbojka i jedan bronzani za takmičenje u stonom tenisu.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2017.12.11

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPartneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin