Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/1130/gimnazija-i-srednja-ekonomska-kola-zavrava-tri-projekta/

Verzija za tampu / To ScreenviewGIMNAZIJA I SREDNJA EKONOMSKA ŠKOLA ZAVRŠAVA TRI PROJEKTA


U decembru se završavaju tri projekta koje je Gimnazija i ekonomska škola „Svetozar Miletić“  dobila na konkursima.


Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je finansirao projekat “Sportske paralele”, a Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice  2 projekta: ”Mladi zajedno“ i “Usavršavanje nastavnika” a sufinansirala ih je opštinska lokalna samouprava, Srbobran.


Na Projektu “Mladi  zajedno” učestvovali su učenici i nastavnici  4 vojvođanske gimnazije i to iz Vršca, Kovačice, Ruskog Krstura i Srbobrana, koje su ove godine potpisale protokol o saradnji.

Projekat je realizovan u Gimnaziji 4.novembra 2017.godine. Kroz 3 radionice, učenici su se upoznavali i mnogo toga naučili jedni o drugima, jeziku, običajima i kulturi.

Drugi projekat “Usavršavanje nastavnika” realizovan je u 3 termina:
21.8. 2017. “Aktivno orijentisana nastava” I deo – realizator  Udruženje “VET forum” Užice
31.8. 2017. “Aktivno orijentisana nastava” II deo  – realizator  Udruženje “VET forum” Užice
18.11.2017.  “Govor kao prostor mišljenja i delovanja - retoričke osnove komunikativne zajednice” - realizator Udruženje građana za negovanje retoričke kulture, socijalnih veština - Edukacija Novi Sad.


- Podizanjem kvaliteta nastave, usavršavanjem nastavnika, postignuto je njihovo osnaživanje  za primenu različitih interaktivnih metoda nastave, osposobljavanje za primenu motivacionih alata u učenju i ponašanju. Usavršavanjem nastavnika i primenom novih metoda u nastavi, postiže se  povećanje postignuća učenika kao i viši nivo  stručnih, metodskih, socijalnih i ključnih kompetencija nastavnika, kazala je Marija Tutorov, direktorka škole i dodala:

- Projekat “Sportske paralele“ je realizovan 28. novembra 2017. u Sportskoj sali u Srbobranu. Učestvovali su učenici Gimnazija iz Kovačice, Ruskog Krstura i Srbobrana. Takmičili su se u tri sportske discipline - stoni tenis, badminton, odbojka. “Sportske paralele“ su realizovane  kao jedan stepenik  više u saradnji naših škola. Sportski rezultat je bio u drugom planu, ali ipak treba spomenuti da je Gimnazija i ekonomska škola „Svetozar Miletić“   osvojila 2 zlatna pehara: badminton I odbojka i jedan bronzani za takmičenje u stonom tenisu.

S.N.

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign