Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

STRATEŠKI RAZVOJ LOKALNE SAMOUPRAVE


Paroški svečano potpisao Sporazum o sprovođenju paketa podrške za unapređenje naplate poreza na imovinu u jedinicama lokalne samouprave, u okviru projekta "Opštinski ekonomski razvoj - faza dva", koji sprovodi IMG a finansira SDC.


Rukovodstvo opštine Srbobran učestvuje danas na zasedanju 45. skupštine Stalne konferencije gradova i opština, koje se održava u beogradskom "Sava centru". Našu opštinu zastupaju Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, član opštinskog veća i rukovodilac Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, i Nebojša Nedeljković, pomoćnik predsednika opštine.

Opština Srbobran je jedna od 45 opština koje će biti podržane u okviru paketa podrške A.

Projekat Reforma poreza na imovinu će trajati četiri godine, i plod je zajedničke saradnje Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ministarstva finansija kao i Vlade Švajcarske, koje je i obezbedila novac.

Paketi podrške jedinicama lokalne samouprave će omogućiti bolju naplatu poreza na imovinu, povećati izvorne prihode lokalnih samouprava.Program podstiče udruživanje i saradnju lokalnih samouprava.

Pet najuspešnijih opština podeliće nagradni fond sa ukupnim sredstvima od miliona švajcarskih franaka, koji je obezbedila Vlada Švajcarske. 

Postavio: Administrator dana 2017.12.12   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPartneri
Srbobran.net
Agrosimsa
Nijansa
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world