Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/1132/decododjite-u-pozorite/

Verzija za tampu / To ScreenviewDECO, DODJITE U POZORIŠTE!


U subotu stiže nam u goste pozorišna družina iz Beograda. Oni će odigrati predstavu za decu "Elza i zaleđeni Hans". Dom kulture vas poziva da dođete u salu "Pozorištance", ulaz je besplatan, a predstava počinje u 17.00h.


Predstava „Elza i zaleđeni Hans“ rađena je po motivima crtanog filma „Zaleđeno kraljevstvo“. Radnja predstave odvija se u gradu Arendelu. Princeza Arendela, Elza, poseduje posebnu natprirodnu moć da sve što poželi pretvori u sneg. Njena mlađa sestra, princeza Ana, neustrašivi optimista, tužna je i pokušava na svaki način da pomogne sestri da prokletsvo prestane i da Elza konačno može da skine rukavice.

Elza je svojim ledenim čarima zaledila princa Hansa koji je ljubomoran i zloban i koji po svaku cenu želi princezu Anu za ženu. Kristof je prodavac leda koji se takođe bori da osvoji Anino srce i u tome uspeva. Urnebesno smešni sneško Olaf tu je da vam dočara i predstavi sve likove na dvoru i da vas nasmeje do suza.

Princeza Ana ima zadatak da animira decu u toku predstave, da zajedno sa njom pomognu princezi Elzi da se odbrani od zla. Interakcija koja se odigrava u toku predstave između izvođača i gledalaca, ostavlja snažan utisak na dečiju maštu i dubok trag u podsvesti dece, koja se u sličnim situacijama slično i ponašaju, odnosno, pomažu jedni drugima. Pobeda dobrog nad zlim, razvijanje timskog duha, te isticanja koliko je sestrinska ljubav jaka i važna, glavne su poruke koje ova predstava ostavlja za sobom. Dužina trajanja predstave 45 minuta.

Igraju:

Jovana Petronijević (Elza)
Nina Grahovac (Ana)
Jovan Ljubenović (Xans i Olaf)
Saša Đurašević (Kristof)
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign