Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/1184/ivana-sportista-godine/

Verzija za tampu / To ScreenviewIVANA - SPORTISTA GODINE!


Mlada reprezentativka Srbije, Ivana Curaković, po odluci Sportskog saveza opštine Srbobran, proglašena je za najboljeg sportistu 2017. godine. Njoj je sinoć dodeljeno priznanje, a uručio ga je predsednik opštine Radivoj Paroški.


Ivana je rođena 2000. godine. Već sa devet godina izabrala je sport kojim želi da se bavi i upisuje školu košarke Ženskog košarkaškog kluba „Srbobran“ . Vrednim radom, predanošću i talentom, vrlo brzo, uzela je učešće u generacijskim ekipama matičnog kluba.


Nesporan talenat zapažen je u Košarkaškom savezu Srbije i slede pozivi koordinatora mlađih selekcija Srbije za sportsko usavršavanje u krugu najtalentovanijih košarkašica u Srbiji.

Prvi nastup, zajedno sa svojom sestrom Jelenom, kao članica srbobranskog kluba, za kadetsku reprezentaciju Srbije ima na prvenstvu Evrope 2016. godine  u Italiji.


Ove godine, sada kao član kluba iz Mađarske, na prvenstvu Evrope za juniorke, plasmanom reprezentacije Srbije na drugo mesto u Evropi, osvaja srebrnu medalju, kojom kruniše svoj dosadašnji trud i rad svih koji su doprineli da se iskaže njen sportski talenat.

U prepunoj sali "Pozorištance" večeras su dodeljena i ostala godišnja priznanja najuspešnijim sportistima i kolektivima naše opštine. Na početku svečanosti prisutne je najpre pozdravio Slobodan Sekulić, predsednik Sportskog saveza opštine Srbobran, a nakon njega i predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški. Između ostalog, najavljujući mogućnost da se najbolji sportisti i kolektivi nađu na bilbordima, kao podstrek ostalima da se bave sportom i nagrada za postignute uspehe, Paroški je rekao:

Godišnje nagrade Sportskog saveza pripale su:

- Najuspešniji sportski kolektiv - KK Akademik

- Najuspešnija mlada sportistkinja - Jovana Begečki (Džudo klub Turija)

- Najveća nada muškog sporta - Stefan Tojzan (Rukometni klub Srbobran)

- Nagrada za poseban doprinos i izuzetan značaj u razvoju i afirmaciji opštine Srbobran iz oblasti sporta -  Dejan Živkov (FK Mladost-Radost)

- Najuspešnija škola sporta - Odbojkaški klub "Elan Volley"

- Najuspešniji trener - Milan Srdanović (Džudo klub Turija)

- Nagrada za sveukupan učinak u oblasti sporta - Milena Ćorić (dugogodišnji sekretar Sportskog saveza opštine Srbobran)

- Specijalna nagrada - Društvo za sport i rekreaciju invalidnih lica opštine Srbobran

S.Š.

 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign