Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/1207/priprema-se-34kobasicijada/

Verzija za tampu / To ScreenviewPRIPREMA SE 34. KOBASICIJADA!


Turija će i ove godine biti domaćin desetinama hiljada građana koji će doći da probaju čuvenu turinsku kobasicu. Majstori kobasice ove godine oboriće lični rekord, tako da će najveća kobasica biti produžena za jedan metar i biće dugačka 2034 metra.


Kobasicijada će se ove godine u Turiji održati pretposlednjeg vikenda u februaru i trajaće tri dana, od 16. do 18. februara. Organizacioni odbor 34.Kobasicijade je započeo sa pripremama, a kako saznajemo značajnu podršku pružiće im lokalna samouprava.

Kobasicijadi će predhoditi kao i svaki put do sada tri promocije i to najpre u Somboru 26. januara, potom u Subotici 02. februara i treća promocija biće u Novom Sadu 09.februara.

Organizatori su se odlučili da po prvi put Kobasicijadu organizuju predposlednjeg vikenda u februaru, tako da su i pripreme za Kobasicijadu počele ranije. Razlog za pomeranje uobičajenog termina održavanja ove gastroturističke atrakcije (do sada je uvek održavana poslednjeg vikenda u februaru) je uskršnji post. Doneta je odluka da se Kobasicijada zbog toga organizuje pre početka posta.

Došlo je i do smene na čelu Udruženja Kobasicijada, tako da se posle višedecenija sa mesta predsednika povukao Miroslav Medurić - Čika, vitez od kobasica, a mesto je prepustio mlađima, tako da je na čelo Udruženja izabran Miroslav Atanasković Toča.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign