Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/1225/vatrogasci-se-bore-protiv-vatre/

Verzija za tampu / To ScreenviewVATROGASCI SE BORE PROTIV VATRE!


Nešto pre 20.00h izbio je požar u Partizanskoj ulici na Vašarištu. Četiri vatrogasna vozila angažovano je na gašenju ovog požara. Vatra još uvek gori dok ovo objavljujemo, a vatrogasci i komšije pomažu da se spasi, što se spasti može.


Čardak veličine 60 kvadratnih metara sa drvenom krovnom konstrukcijom na kome se nalazi seno za ishranu stoke gori već dva sata. Čardak ima nastrešnicu od metalne konstrukcije koja je pokrivena salonit pločama, gde je po rečima vlasnika bilo devet goveda, oko 50 prasadi i šest krmača. Sve od krupne stoke je evakuisano na vreme tako da nema stradele stoke, izuzimaući prasad koja su po svemu sudeći izgorela u plamenu.

Dok ovo objavljujemo u toku je gašenje sena, materije koja se teško gasi, jer je kompresovana u bale. Požar je lokalizovan i kako saznajemo na licu mesta, nema opasnosti da se požar proširi na susedne objekte.

Pored vatrogasne ekipe koja je došla u roku od tri minuta nakon dojave, svakako pohvalu zaslužuju i komšije koje su pritekle u pomoć i kod kojih je zbrinuta stoka i koji aktivno učestvuju u gašenju i pomažu da šteta bude što manja.

Našoj vatrogasnoj ekipi u pomoć su priskočili i vatrogasci iz susednog Vrbasa. Ono što je najvažnije efikasnom akcijom vatrogasaca sprečena je veća šteta, da se požar proširi i ugrozi okolne objekte za stanovanje.

O uzroku požara se nagađa. Ono što smo čuli na licu mesta, postoji mogućnost se da bi uzrok požara mogle da budu sijalice (grejalice) koje su bile kod prasadi, ili električna instalacija. Tačno, zbog čega je izbio požar u objektu utvrdiće se uviđajem nadležnih organa.

S.Š.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign