Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/1227/kroz-projekteza-optinu-preko-100-miliona-dinara/

Verzija za tampu / To ScreenviewKROZ PROJEKTE, ZA OPŠTINU PREKO 100 MILIONA DINARA


Čulo se danas na konferenciji za medije u Kancelariji za lokalno ekonomski razvoj...


Rukovodilac KLER-a, Radivoj Debeljački iskoristio je priliku i zahvalio Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Pokrajinskoj vladi za bezuslovnu podršku koju pružaju opštini Srbobran i njenim razvojnim projektima.

Na Konferenciji za medije predstavljen je program realizacije Projekta za unapređenje radnih i upravljačkih kapaciteta u jedinicama lokalne samouprave, koji je opštini Srbobran odobrio Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Realizacija projekta upravo traje i njime se stvara prilika da svi zainteresovani poljoprivrednici i privrednici, kroz distribuciju Biltena, redovno budu informisani o svim raspoloživim konkursima, podrškama i pozivima, čulo se na Konferenciji.

- Kroz projekat jačanja radnih i upravljačkih kapaciteta naša Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj unaprediće Bilten za privrednike i poljoprivrednike, koji već izrađujemo u cilju nedeljnog informisanja naših građana koji se bave privrednom i poljoprivredom sa svim raspisanim pozivima i konkursima, a na kojim mogu dobiti konkretnu podršku za svoje biznis planove i ideje. Elektronskim putem dostavljamo sve vredne i važne informacije iz ovih oblasti. Za njih je to veoma značajno, često se iznenade koliko sredstava im je na raspolaganju ukoliko ispune određene uslove i vidimo da su veoma zadovoljni ovom uslugom, rekao je Debeljački.

Svi koji za sada ne dobijaju ovaj nedeljni bilten, a zainteresovani su mogu da se jave Kancelariji i bće dodati u bazu podataka.

- Uspeli smo da napravimo veliki pomak u radu KLER-a. Od Kancelarije koja je samo postojala na papiru, stvorili smo telo koje je, uz podršku lokalne samouprave i zalaganjem predsednika opštine i članova Opštinskog veća, uspelo da opštini Srbobran obezbedi 100 miliona dinara kroz desetine projekata. Kao važan posao izdvajam obezbeđivanje novca za izradu projektne dokumentacije za izgradnju funkcionalnije kanalizacije u industrijskoj zoni, što nam je veoma važno za privlačenje investitora. Takođe, očekuje nas i izmena Lokalnog plana ekonomskog razvoja i izrada nove Strategije razvoja malih i srednjih preduzeća, jer smatramo da je to budućnost i smer u kom treba da se razvija opština Srbobran. Naše je da napravimo što bolje uslove za njihovo otvaranje i razvoj, rekao je Debeljački.

  On je zahvalio koleginicama Olji Maletin, Mirjani Vujić, Nataši Zekić i Branki Graovac, kao i svim drugim zaposlenim, na posvećenom radu u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj.

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign