Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/1228/ivana-najbolji-besednik/

Verzija za tampu / To ScreenviewIVANA - NAJBOLJI BESEDNIK!


Kaže se da besedništvo čine besednik, beseda i auditorijum. Besedništvo (govorništvo) je praksa u kojoj se retorika ili skup pravila o lepom govoru primenjuju. Besedilo se danas u OŠ "Vuk Karadžić".


U organizaciji nastavnice srpskog jezika Nataše Mrkšić, uz podršku nastavnica Jadranke Miković Džaferović, dirigenta školskog hora i Dragane Čokić, nastavnice srpskog jezika, u OŠ "Vuk Karadžić," u susret Svetom Savi - školskoj slavi, održano je takmičenje u besedništvu o najvećem srpskom prosvetitelju.
 
 Učenici osmog razreda u svojim besedama govorili su o značaju Svetog Save za srpski rod,veru i prosvetiteljstvo. Takmičenje su upotpunili članovi školskog hora izvođenjem Himne Svetom Savi i srpskih tradicionalnih pesama.
 
 
Žiri su činili Milan Đorđević, profesor filozofije, Nataša Živković i Snežana Džambas, profesori razredne nastave.Nakon kratkih konsultacija, žiri je doneo odluku da je pobednica ovogodišnjeg takmičenja učenica Ivana Pavlić, dok su drugo i treće mesto pripali Dariji Čolić i Uni Gajić.
 
 
Lepota besede uslovljena je snagom besednika I lepotom besedne ideje.  Besednik ispred sebe uvek mora imati zahteve da besedom ubedi, očara I postigne. Njegovo ubeđenje da je ono što on govori ono zajedničko sa ljudima koji ga slušaju. Mora da se poveže sa svakim slušaocem u publici, da svakome prenese svoju emociju I energiju. Da ga natera na razmišljanje, da ga natera da se pokrene. Onog trenutka kada to uspe da uradi, ostvario je svoj cilj.
 
Danas je to pošlo za rukom Ivani, Dariji i Uni. Njih tri su bile najuspešnije u osvajanju auditorijuma i umele su da iskontrolišu tremu, najgoru i najbolju drugaricu svakog besednika.
 
S.N.Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign