Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/1237/kobasicijada-u-suboticiu-petak-02-februara/

Verzija za tampu / To ScreenviewKOBASICIJADA U SUBOTICI, U PETAK 02.FEBRUARA!


Nakon promocije u Somboru, Turinska Kobasicijada seli se u Suboticu. "Posle godinu dana dolazimo ponovo u Suboticu. Ovaj put da pozovemo Subotičane na 34. KObasicijadu u Turiji i da ponudimo naše čuvene roštilj, sveže i sušene kobasice", poručuju iz Udruženja Kobasicijada.


Sve je biže dan kada će Turija biti u znaku kobasica, odnosno bliži se početak 34. Kobasicijade. Ove godine održava se od 16. do 18. februara, a očekuje se najveća poseta do sada. Turinci obaraju vlastiti rekord i ove godine prave najveću kobasicu koja će biti duga 2034 metra.

- U petak smo u Subotici i unapred se radujemo susretu sa našim starim prijateljima u ovom prelepom gradu. Po prvi put dolazimo sa novim kućicama, a nosimo par tona kobasica. Subotičani su dokazani gurmani, znaju šta su dobre kobasice i svaki put kada smo pravili promociju, to su bili redovi ljudi koji su došli da probaju naš specijalitet. Nema razloga da tako ne bude i ovaj put. Naravno kao dobri gosti u znak dobre volje i ove godine u humanitarne svrhe podelićemo u saradnji sa lokalnom samoupravom tri paketa čuvenih turinskih kobasica, kazao je za naš portal Miroslav Atanasković - Toča, predsednik Udruženja Kobasicijada i dodao:

- Dragi naši Subotičani, dođite u petak na Trg kod fontane da zajedno doručkujemo, jer već od ranog jutra mi smo tamo sa našim kobasicama.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign