Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/1264/2034-metara-kobasica-prodato-za-dva-sata/

Verzija za tampu / To Screenview2034 METARA KOBASICA PRODATO ZA DVA SATA!


Tačno u podne otvorena je svečano 34. Kobasicijada u Turiji. Desetine hiljada gostiju koji danas šetaju Turijom pozdravio je predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški i svima poželeo dobrodošlicu otvarajući ovu veliku manifestaciju...


Uz tamburaše, zvuk bičeva, probijajući se kroz gomile naroda okupljenih u centru Turije, tačno u podne nošena на paleti stigla je kobasica koju su turinski mesaru pravili dva dana i dve noći i koja je ove godine dugačka 2.034 metra.

Turinci vole da kažu da je Turija centar sveta, a danas je ona sasvim sigurno okupila zaljubljenike u kobasice, a došli su iz svih krajeva i sa svih meridijana. Srodna i prijateljska udruženja iz Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i naravno Srbije, poslali su svoje predstavnike poštujući trud i decenijski rad turinskih majstora kobasica.

Velika kobasica prodavala se po običaju na metar a planula je za dva sata. Preko dva kilometra sveže, turinske, domaće kobasice završiće ko zna gde jer svako je iz Turije poneo sa sobom barem par metara.

Na centralnoj bini smenjuju se KUD-ovi iz raznih mesta širom Srbije, a večeras nastupa Dženan Lončarević. Koncert počinje u 19.00h, a Kobasicijada se nastavlja i sutra, pa ko danas nije stigao u Turiju, može da svrati u nedelju i proba nadaleko čuvene turinske kobasice, ili kupi nešto, a ima svega, od igle do lokomotive.

Galeriju fotografija nastalih tokom dana možete videti OVDE.

S.Š.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign