Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/1268/65-kilograma-turinskih-kobasica-za-narodnu-kuhinju/

Verzija za Ütampu / To Screenview65 KILOGRAMA TURINSKIH KOBASICA ZA NARODNU KUHINJU


Danas u Crvenom krstu, Miroslav Atanaskovi─ç - To─Źa u ime Kobasicijade uru─Źio je poklon paket 65 kg sve┼żih turinskih kobasica koje ─çe biti iskoriš─çene za pripremanje obroka najugro┼żenijih stanovnika naše opštine koji se hrane u Narodnoj kuhinji. 


Poklon je primio Zolika Bergel, sekretar opštinskog Crvenog krsta, a ovom dobrotvornom susretu prisustvovali su i predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, u ime pokrovitelja Kobasicijade - opštine Srbobran i predsednik Opštinskog Crvenog krsta, dr ┼Żivko Nasti─ç.

- Mi smo ove godine ve─ç donirali odre─Ĺenu koli─Źinu kobasica u Somboru, Subotici, Novom Sadu, a smatramo da imamo obavezu da se na ovaj skroman na─Źin odu┼żimo i našim sugra─Ĺanima kojima je pomo─ç najpotrebniija. Zbog toga smo danas ovde. Doneli smo 65 kg kobasica koje smo namenili Narodnoj kuhinji i od ove koli─Źine bi─çe pripremljeno 450 besplatnih obroka, rekao je Atanaskovi─ç. 

- Humanitarni rad jeste jedna od aktivnosti Udru┼żenja 'Kobasicijada', što se ponovo potvrdilo kroz sve promocije manifestacije i donacije koje su uprili─Źene u drugim gradovima. Ipak, Kobasicijada je u Turiji, Turija u opštini Srbobran, i dobro je da Udru┼żenje zajedno sa lokalnom samoupravom poma┼że našim najugro┼żenijim sugra─Ĺanima. Takav gest zaslu┼żuje sve pohvale, posebno jer su majstori u─Źinili dodatni napor i nakon Kobasicijade napravili kobasice i za naš Crveni krst. ─îini mi se da Kobasicijada ima novu energiju u mladim ljudima i nadam se da ─çe to proizvesti napredak na svakom polju, a lokalna samouprava ─çe uvek biti podrška ovakvim projektima. Na dobrom smo putu da od Kobasicijade u─Źinimo nešto još bolje, nešto što mo┼że biti jedan od zamajaca turisti─Źkog i privrednog razvoja, rekao je Radivoj Paroški.

- Srbobran ima oko 180 korisnika Narodne kuhinje, gledamo svima koji su ugro┼żeni da iza─Ĺemo u susret i ova donacija Kobasicijade svakako je zna─Źajan doprinos koji umemo da cenimo. Nama je svaka donacija dobrodošla, a poklon koji smo danas dobili doprine─çe da poja─Źamo neke obroke u ove hladne, zimske dane, rekao je Zolika Bergel, sekretar Crvenog krsta u Srbobranu. 

Prredsednik Udru┼żenja Kobasicijada, iskoristio je priliku da se još jednom zahvali pokrovitelju i svim sponzorima koji su ove godine podr┼żali 34. Kobasicijadu i doprineli da bude jedna uspešna manifestacija koja mo┼że da bude ponos svih stanovnika naše opštine. On je tako─Ĺe izrazio zahvalnost svima koji su u─Źestvovali u realizaciji Kobasicijade, a posebno se zahvaliio najbli┼żim saradnicima, Centru za sport i turizam, Domu kulture, sa kojima su imali odli─Źnu saradnju i JKP Graditelj, kako je rekao, ─Źiji radnici zaslu┼żuju sve pohvale, jer je Turija, iako je kroz nju prošlo za tri dana preko 50.000 ljudi, svakog jutra bila ─Źista i spremana da do─Źeka nove goste.

- Mi ─çemo nastaviti da poma┼żemo Crvenom krstu koliko mo┼żemo i ovo je po─Źetak naše saradnje. Mogu da najavim da ─çemo uskoro pripremiti i za obroke u Narodnoj kuhinji obezbediti dva tovljenika. Mi ─çemo ih obraditi i pripremiti da upotrebu i to ─çe biti nastavak ove naše saradnje, dodao je Miroslav Atanaskovi─ç.  

U razgovoru tokom dodele donacije dr ┼Żivko Nasti─ç se zahvalio i izme─Ĺu ostalog rekao:

- Lokalna samouprava, ovoga puta i uz pomo─ç Udru┼żenja 'Kobasicijada', pokazuje socijalnu brigu za naše siromašne delove stanovništva, a ovo je primer kako se ponaša odgovorno društvo i odgovorna udru┼żenja. Hvala svima na podršci.

S.Š.

 

 

 

 
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign