Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/1271/zaviri-u-svoje-srce/

Verzija za tampu / To ScreenviewZAVIRI U SVOJE SRCE!


Povodom 21.februara, Dana maternjeg jezika, učenici i nastavnici OŠ „Vuk Karadžić“ još jednom su opravdali ime škole koje ponosno nose....


OŠ „Vuk Karadžić“ uključila se danas različitim aktivnostima u akciju „Čitaj glasno“ koju je pokrenulo Društvo školskih bibliotekara Srbije. Cilj aktivnosti je podsticanje čitanja, negovanje maternjeg jezika, afirmisanje kulture i umetnosti i promocija rada školskih biblioteka. Današnjim aktivnostima učenicima je još jednom ukazano da su biblioteke korisna i zabavna mesta na kojima se uči, rade domaći zadaci, pišu referati i eseji, pronalaze knjige „za svoju dušu“, a pre svega, čita i obogaćuje maternji jezik.

Na predlog Društva školskih bibliotekara da škole same osmisle slogan akcije, u „Vuku“ je pod motom „Čarobnim svetom čitanja, zaviri u svoje srce“ realizovano niz aktivnosti. Tokom prvog časa su učenice odeljenja VIII 2, pod rukovodstvom nastavnice Nataše Mrkšić, obišle odeljenja škole i tom prilikom čitale svoje pesme na temu „Srbija“. Na časovima srpskog jezika u svim odeljenjima učenici su naglas čitali omiljene stihove, delove romana, pripovetki, bajki, a potom razgovarali o pročitanom.Članovi Učeničkog parlamenta, pod rukovodstvom nastavnice Ružice Milić, posetili su mlađe drugare u produženom boravku i čitali im glasno pesme i priče po njihovom izboru.


Na kraju današnjeg školskog dana, mlađim učenicima u goste je stigao i dečiji pesnik Miroslav Kokošar i podelio sa njima svoje izabrane stihove.

S.N.
Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign