Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Sport

MEMORIJALNI TURNIR MILENKO GENČIĆ


Po prvi put, ove godine, na Trgu Republike, održaće se noćni turnir "Street football" 3 na 3...


Turnir je humanitarnog karaktera, a prijave su u toku. Početak turnira je planiran za 15.07. i očekuje se veliki broj ekipa.

Na inicijativu našeg portala, koji je medijski sponzor ovog letnjeg sportskog događaja, turnir će nositi ime Milenka Genčića, sportskog novinara i  jednog od nekolicine hroničara života u Srbobranu tokom dvadesetog veka.

Ove godine se navršilo 15 godina od kako je ovaj "dobri duh Srbobrana" i zaljubljenik u sport, ljude i novinarstvo umro. Sahranjen je na pravoslavnom groblju u Srbobranu, a na ovaj način organizatori turnira prihvatili su na sebe obavezu da u vremenu koje je ispred nas neguju uspomenu na Milenka Genčića, koji je preko 40 godina svakodnevno izveštavao sa sportskih terena i ulica u našoj opštini. Pisao je za "Politiku", "Dnevnik", "Večernje Novosti", "Tanjug", javljao se u program Radija Novi Sad, a jedan je od osnivača Radija Srbobran. 

- Više sam bio u novinarstvu nego što sam bio živ. Bio sam prisutan u javnosti i rađao sam se svaki dan, umirao sam svaki dan, nestajao sa pozornice, i ponovo se sutradan rađao. To je nešto veliko. Treba novinarstvo voleti. Tu nema kraja. Radiš do kraja svoga veka, kazao je u jednom od svojih poslednjih intervjua, 1998.godine Milenko Genčić.

Ovaj turnir, koji nas očekuje polovinom jula, divna je prilika da obnovimo sećanje na lik i delo Milenka Genčića i odamo mu priznanje za sve što je uradio, za razvoj i afirmaciju sporta u našoj sredini, pišući decenijama prelepe tekstove sa stadiona i sportskih terena.

 

  

Postavio: Srbobran.net dana 2016.06.22

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 49
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen