Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

PODRŠKA OPŠTINAMA ZA STRATEŠKE PROJEKTE


Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, uručio je juče ugovore u vrednosti od preko 16,5 miliona dinara, predstavnicima više vojvođanskih opština koji su prava na sredstva ostvarili putem Konkursa za sufinansiranje projekata od strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja.


Među opštinama čiji projekti su podržani je i naša opština. Na konkursu je podržan projekat  "Izrada projekta vodovoda u industrijskoj zoni B", a pripalo nam je 816.000 dinara.

Ugovor u Pokrajinskoj vladi potpisao je Radivoj Debeljački, član Opštinskog veća i rukovodilac Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj. Uz Srbobran, pravo na bespovratne subvencije ostvarile su i opštine: Apatin, Bački Petrovac, Sremski Karlovci, Vrbas, Beočin, Inđija, Novi Kneževac, Titel, Odžaci, Temerin, Kanjiža, Bačka Palanka, Žitište, Bač i Sečanj, te gradovi Sremska Mitrovica i Sombor.

- Ovo je za nas veoma važan deo šireg plana jer smo sada kompletirali sredstva za izradu projektne dokumentacije za celu zonu, sve iz eksternih izvora finansiranja. Od istog sekretarijata prethodno smo dobili sredstva za izradu projekta kanalizacionog sistema, a pre dve nedelje podršku u opremanju ove zone dobili smo i od Ministarstva privrede. Pripremićemo kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju i to će nam biti osnova za obezbeđivanje sredstava za opremanje zone B. To su neki od naših važnih planova za narednu godinu. Podrška koja nam stiže od Pokrajinske vlade i drugih institucija, uz sopstvene napore, uliva nam nadu da će svi ovi projekti biti realizovani na korist građana opštine Srbobran, rekao je Debeljački.

  

Postavio: Administrator dana 2018.05.22

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPartneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin