Srbobran.net web portal


http://www.srbobran.net/news/1/160/delegacija-optine-srbobran-posetila-janohalmu/

Verzija za tampu / To ScreenviewDELEGACIJA OPŠTINE SRBOBRAN POSETILA JANOŠHALMU


Saradnja dve pobratimljene opštine mora da pokaže kulturni i ekonomski potencijal!


U petak, povodom Dana opštine u Janošhalmi u Mađarskoj bili su, na poziv domaćina, predstavnici naše lokalne samouprave. Kako saznajemo ova poseta je dodatno učvrstila postojeće veze dve pobratimljene opštine. U delegaciji naše opštine bili su Radivoj Debeljački i Ifju Zoltan (članovi Opštinskog veća) i ispred uprave Robotka Angela i Segi Eržebet.
 
- U Janošhalmi imali smo lep i prijatan doček i treba reći da svi ljudi sa kojima smo razgovarali znaju za Srbobran i sa osmehom reaguju kada spomenemo odakle dolazimo, kazao je nakon posete, član Opštiskog veća zadužen za međunarodnu saradnju, Radivoj Debeljački i dodao: 
 
 
- Opština Janošhalma ima približno 10 hiljada stanovnika pa samim tim u velikoj meri naše dve opštine imaju mnogo toga zajedničkog  u pogledu rešavanja postojećih probema, ali i u samom mentalitetu ljudi, sa obzirom da smo manje sredine koja su u konkurenciji sa nekim razvijenijim i bogatijim opštinama. Ovu priliku iskoristili smo i da uspostavimo kontakte sa ljudima koji nam mogu pomoći da u nekom narednom periodu, da zajednički konkurišemo za projekte i fondove koje budemo imali na raspolaganju. Saradnja ne može da se ogleda isključivo na posetama prilikom opštinskih manifestacija, već mora da pokaže kulturni i ekonomski potencijal koji ove dve opštine zajedno mogu da ponude.
 
 Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign