Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

LJUBAV JE NAVADA


Naš sugrađanin, Goran Blagojević ima razlog za zadovoljstvo, kao i ljubitelji poezije. Izašla je u javnost njegova treća zbirka pesama.


Svoju prvu knjigu Blagojević je objavio 2004.godine. Nakon zbirke "Atelje želja" usledila je druga knjiga "Zbog tebe" pre tačno deset godina. Ovaj put u izdanju Banatskog kulturnog centra i Doma kulture Srbobran pred nama je treća knjiga pod naslovom "Ljubav je navada".

- Goran Blagojević je vitez i riter koji ide iz naroda i narodnim jezikom peva o ljubavi. Njegove pesme su pevljive i lako se mogu i muzički obraditi. Njegova inspiracija su žene iz njegovog okruženja, one koje svakodnevno sreće ili ih je sretao kroz život, a njegova poetska komunikacija sa njima nekada proizilazi iz stvarno izgovorenih reči a nekada su deo unutrašnjeg monologa poetskog junaka u ovoj knjizi, napisao je književnik, Radsovan Vlahović, između ostalog u povodu nove knjige Gorana Blagojevića.

Ono što karakteriše poeziju i umetnički izraz pesnika je rima i prepoznatljivost čistote emocije koju iskazuje u svojim pesmama. Hrabro i vanvremenski Blagojević još jednom potvrđuje u svojim pesmama da je poeta starog kova i da ne kalkuliše ređajući rime, nego iskazuje duboku potrebu da sažme svoje unutrašnje nemire u lepu reč i iznese ih na videlo.

Rođen je 1965. godine u Zavidovićima. Oženjen je i otac dvoje dece. Živi i radi u Srbobranu.

S.Š.

  

Postavio: Administrator dana 2018.08.27   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPartneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin