Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

JELISAVETA SEKA - JESTE SEKA!


Osvanuo je ovih dana tweet koji glasi: - Jelisaveta Seka Sablić. - Jeste, Saveta Seka Sablić. I zaista jeste, jedna i jedina, diva srpskog glumišta...


Sinoć je bila do poslednjeg mesta ispunjena sala Malog pozorišta. Srbobranci su sa velikim uzbuđenjem čekali da na scenu izađu njih dvoje, Jelisaveta Sablić i Bane Vidaković. Svetla su se pogasila i moglo je da počne to neobično putovanje "preko bare" na koje su nas poveli sa sobom ovih dvoje divnih glumaca.

U Srbobran su došli sa predstavom "Nobelovac i ja", po tekstu M.Finemana, u režiji Stefana Sablića. Ako bi smo želeli da u nekoliko reči opišemo dar koji su doneli pozorišnoj publici u Srbobran, možda bi mogao da posluži jedan citat Getea:

„Pozorište je u modernom građanskom životu u kojem se, zahvaljujući religiji, zakonima, moralnosti, običajima, navici, stidljivosti i tako dalje, sputava veoma tesnim granicama značajna i u neku ruku neobična ustanova.“

U jednočasovnoj igri pred nama se odvijala prava drama dvoje ljudi koji su zagazili u drugu polovinu života, umotana u ponekad naivne i infantilne dijaloge koji su suštinski skrivali strah od promene, vremešnosti i koji su u sebi sadržali niz situacija u kojima je svako u publici barem na trenutak mogao da se prepozna i zapita da li se ovo meni desilo.

Ta iskonska potreba da se dopadnemo sebi, a onda i drugima je filigranski prikazana u ovoj jednočinki.

S.N.

  

Postavio: Administrator dana 2018.10.17   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin