Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

PETROVDAN JOŠ JEDNOM POTVRDIO DA SRBOBRAN MOŽE DA ORGANIZUJE VELIKE DOGAĐAJE


Bio je Petrovdan, iza nas je ostala još jedna srbobranska slava. Šta je bilo dobro, a šta loše, tek će biti predmet razgovora...


O programu koji se odvijao na bini svako ima svoje mišljenje, ali poznato je odavno - o ukusima se ne raspravlja. Ipak, opšte mišljenje mnogih sa kojima smo razgovarali je slično. Ove godine, u Srbobranu za slavu, kao nikad do sada, bilo je gostiju, kako kažu Srbobranci, "sa strane". .

Možda je to dobra reklama za dogodine. O tome kakvi smo bili domaćini u dva dana, koliko je trajalo petrovdansko slavlje, najbolje će svedočiti oni koji su odnekud došli u Srbobran da se provedu i osete draž slavskog veselja.

Photo: L.P.

- Želim da pohvalim sve službe koje su bile angažovane u ova dva dana, ali i u pripremi same slave. Pre svega JKP Graditelj, Hitnu službu doma zdravlja dr Đorđe Bastić, pripadnike policije i vatrogasne jedinice koji su brinuli o bezbednosti gostiju. Svoj posao su uradili znalački i profesionalno. Na sreću hitna služba Doma zdravlja i policija nisu imali puno posla, kada je to bilo potrebno intervenisali su pravovremeno, a radnici Graditelja pokazali su da sve se može kad se hoće. Pored uobičajenih poslova, vodili su vrlo uspešno računa o čistoći centra Srbobrana u ova dva dana. Pokazali su se kao ozbiljna firma koja brine o komunalnom uređenju i čistoći. U noći između utorka i srede, mnogo smeća ostalo je na ulicama, jer nekoliko hiljada ljudi pratilo je program na Trgu Slobode, Zmaj Jovina ulica bila je prepuna ljudi, kao i kafići i restorani u centru grada. Po završetku programa i slavlja, radnici Graditelja sve su za rekordno kratko vreme doveli u red. U jutarnjim satima sve je bilo kao da se sinoć ništa nije dešavalo, kazao je za naš portal Neško Čestić, predsednik opštine Srbobran i dodao:

Sa gostima iz Mađarske (Foto: L.P.)

- Zahvaljujem svima koji su bili naši gosti za Petrovdan, pre svega našim prijateljima iz Orošhaze i Bekeščabe, koji su došli iz Mađarske, delegaciji iz Banja Luke, iz Republike Srpske, zatim publici koja je došla da uživa u programu koji smo pripremili, a naravno i zvaničnicima iz političkih struktura okolnih opština, grada Novog Sada i pokrajinskih institucija koji su se odazvali na naš poziv. Nadam se da su bili zadovoljni gostoprimstvom, jer Srbobran je oduvek poznat kao mesto koje rado dočekuje svoje goste.

Od Čestića smo čuli da će s obzirom na značaj manifestacije, svi koji su bili uključeni u organizaciju ovih dana biti pozvani na sastanak i da će se izvršiti detaljna analiza. Želja lokalne samouprave je da proslava Ivanjdana u Nadalju i Petrovdana u Srbobranu bude dogodine još bolja, propusti da se otklone, a ono što je bilo dobro unapredi, rekao je Čestić u izjavi za Srbobran.net.

S.N.

  

Postavio: Srbobran.net dana 2016.07.14

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 93
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen