Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Kultura

ART I PRIJATELJI NAŠEM SRBOBRANU


Sinoć je u galeriji Doma kulture otvorena izložba slika članova likovnog udruženja ART iz Srbobrana i likovnog udruženja ATELJE 05 iz Vrbasa. Izložba je deo akcije koja je podržana od lokalne samouprave.


Dvadesetak slika premijerno su sinoć prikazane likovnoj publici u Srbobranu. Nastale su tokom likovne kolonije koja je održana 06.oktobra u Domu kulture.

- U predhodnih 17 godina likovno udruženje ART učestovalo je i organizovalo niz likovnih kolonija. Ovaj put dogovorili smo se da sve slike poklonimo našem Domu zdravlja "dr Đorđe Bastić" i na taj način prostor jednog od najlepših i uređenijih Domova zdravlja u Vojvodini učinimo još lepšim i dodatno ga humanizujemo,kazalaje Dragica Gruborović, predsednica Udruženja ART.

Na otvaranju izložbe nastupio je na harmonici Ivan Arđeljan učenik Muzičke škole, a prisutnima se obratio i direktor Doma zdravlja u Srbobranju, dr Radivoj Ostojić.

- Umetnički radovi u čekaonicama sigurno će doprineti humanizaciji prostora i pržiće priliku da se naši acijenti dok čekaju osećaju dostojanstvenije. Umetnički radovi inače doprinose smanjenju besa i anksioznosti, tako da ne sumnjamo da će uticati na pozitivan odnos lekara i pacijenata. Umetnost treba prepoznati i prihvatiti kao sastavni deo zdravlja i dobrobiti ljudi u ustanovama kao što su zdravstveni centri. Upravo zbog toga nadam se da je ovo samo početna osnova u estetizaciji prostora u kome borave naši pacijenti i koristim priliku da se zahvalim organizatorima ove akcije i naravno umetnicima čiji radovi će od sada krasiti prostor Doma zdravlja, rekao je dr Radivoj Ostojić.

L.P. 

Postavio: Administrator dana 2018.11.30

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin