Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Društvo

INICIJATIVE ZA IZGRADNJU PRISTUPNIH RAMPI


Udruženje za pomoć MNRO "Biser" aktivnostima obeležilo Dan osoba sa invaliditetom. Organizovane dve izložbe radova članova Udruženja, a u saradnji sa Udruženjem "Plavi krug" organizovan preventivni medicinski pregled za članove "Biser-a".


Dan osoba sa invaliditetom obeležen je i u prostorijama Udruženja RVI Srbobran gde su ratni vojni invalidi razgovarali u svetlu donošenja zakona o borcima, ratnim vojnim invalidima i porodicama poginulih boraca. Takođe pričalo se i o subvencijama invalidima na teritoriji opštine Srbobran, a ratni vojni invalidi bili su u prostororijama "Biser-a" gde su izvršili preventivne preglede nivoa šećera u krvi, holesterola, krvnog pritiska, visine, težine, oksimetrije...

- Osobe sa invaliditetom zaslužuju mnogo više nego što im zajednica pruža u stvaranju uslova za normalniji život. Danas smo pružali čitav naš standardni program pregleda, razgovarali smo, svi građani su mogli da dođu. Na osnovu obavljenih kontrola mogu da kažem da su korisnici 'Bisera" fizički zdravi, dok kod članova Udruženja ratnih vojnih invalida opštine Srbobran ima dosta osoba sa povišenim šećerom, krvnim pritiskom, ali i neregulisanom telesnom težinom, rekao je dr Gazepov ispred Udruženja "Plavi krug".

On je izrazio zadovoljstvo saradnjom nevladinog sektora i najavio zajedničku inicijativu za izgradnju pristupnih rampi za invalidna lica na objektima koji su od značaja za njih.

Dve izložbe radova članova "Bisera" su obeležile 3.decembar. Jedna u prostorijama Udruženja i druga, koja je tradicionalno organizovana u poslovnici Erste banke u Srbobranu.

L.P. 

Postavio: Administrator dana 2018.12.03

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin