Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Vesti

ODLIČAN POČETAK TURNIRA


Sinoć otvoren prvi street footboll Memorijalni turnir MILENKO GENČIĆ uz preko 200 gledalaca koji su pratili utakmice, prvog kola...


Sjajan početak turnira, mada je krenulo naopako, naime otvaranje je najavljeno za petak, međutim vreme nije dozvolilo, tako da je turnir počeo u ponedeljak.

Početni udarac na turniru izveli su zajednički, legenda jugoslovenskog fudbala Josip Pirmajer, nekadašnji internacionalac i fudbaler FK Partizan i Petar Šijačić, trinaestogodišnji član Udruženja "Biser" iz Srbnobrana. Ovom udruženju namenjen je sav prihod koji se ostvari tokom trajanja ovog jedinstveno sportsko rekreativnog takmičenja.

Na turniru učestvuje dvadeset ekipa i preko sto učesnika. Atmosfera je sinoć bila odlična. Uz muziku i svetlost reflektora odigrano je sedam utakmica.

Evo šta je za naš portal sinoć rekao Todor Šimpraga, član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu i jedan od organizatora:

Nakon prve utakmice posetiocima turnira, ali i učesnicima, obratio se Marko Marković, dugogodišnji novinar Radija Srbobran, a danas penzioner. On je dobar deo svog radnog veka proveo u redakciji zajedno sa Milenkom Genčićem, a zajedno su pravili prve emisije na talasima lokalnog radija.

Drhtavim glasom, sa puno emocija evocirao je uspomenu na pre svega velikog čoveka, a potom i novinara Milenka Genčića, u nekoliko reči, kroz osvrt na čika Genu, kako su ga najčešće zvali mladi njegovog vremena, podsetio nas je sve na neke ljudske osobine koje ne smemo zaboraviti ako želimo da budemo ljudi.

- Geslo Milenka Genčića bilo je "pružiti šansu mladima". Kako je sport bilsa jedna od njegovih omiljenih tema, nije bilo mladog sportiste kome naš Gena nije podigao krila i pružio mu šansu da se dokaže. Kod njega je svaki mladi sportista bio zapažen, svakome je našao skriveni talenat koji je trebalo istaći i pružiti mu šansu da se pokaže, rekao je, između ostalog, Marko Marković.

Dok je govorio iza njega se nalazila Ivanka Garić, ćerka Milenkova. Slušala je Markovu priču, a suza same krene. Bio je to emotivan trenutak, koji nas je sve podsetio na doajena novinarskog zanata, jedno blago novinarsko pero, na čoveka koji nas je zauvek napustio pre petanest godina i koji se zvao Mileno Genčić. Ostaje nam da gajimo uspomenu na njega i pamtimo.

Turnir se nastavlja danas, a sastaju se sledeće ekipe:

20:00 Cakani - Full Cafe
20:22 Medison - A.C. Libreto
20:44 Kaktus - Rajčur
21:08 Tamburaši Dobra Banda - Apolon
21:30 Zoo Aliens - Mia Kalifa
21:52 Kumovi - Beglučani
22:14 Berlinger Haus - FK Srbobran

Galeriju fotografija nastalih sinoć možete pogledati ovde.

  

Postavio: Srbobran.net dana 2016.07.19

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Oglasi
Sutomore
Srbobran.net
Instagram
Termoglas
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Old Times Pub
King
gold cakes
Minipani
Index
Ignis
Navona
Kos
StatistikaKo je online?
clanova: 0, gostiju: 38
                              
stampaj | Powered by Koobi:CMS 7.72 © Bitskin® Webdesign | Redakcija | Lesezeichen / Weitersagen