Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

U POSETI ZIMSKOJ RADIONICI ZA DECU


Klub za negovanje tradicija iz Srbobrana, u svojim prostorijama, od 7. do 11. januara 2019. godine je po 22. put organizovao zimsku radionicu  za decu.


Danas prepodne učesnike radionice posetio je sa svojim saradnicima predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški.

- Drago mi je što vidim da radite korisne stvari i to naravno podržavamo. Ovo je jedan lep primer kako deca mogu da se okupe i da provode kvalitetno zajedničko vreme. I sam sam video po prvi put kako se prave neke stvare koje su deo naše tradicije. Mislim da ovo što ste naučili tokom ovog raspusta u ovom kampu je nešto što će vam ostati u trajnom sećanju, rekao je Paroški prilikom ove posete i dodao:

- Verujem da ćete sigurno pamtiti lepo druženje i zato želim da pohvalim ovo Udruženje koje neguje tradiciju i uspeva da na manifestacijama koje organizuje uvek okupi veliki broj učesnika.

Na Zimskom kampu okupilo se sedamdesetak dece, koja stiču nova znanja.  Najmlađi su u ovih nekoliko dana imali priliku, da upoznaju stare zanate, kao što su pletenje korpi i tašni, izrada predmeta od pruća, a deca mlađeg uzrasta sa vaspitačicom pravili su razne stvari od papira.

Druženje se odvijalo svakog dana od 8 do 13 časova, a sa decom su radili odrasli članovi kluba i volonteri. Deci je svaki dan obezbeđen kuvani ručak i topli napitak.

U petak 11.januara, u 14,00 časova na završnoj predstavi, roditeljima kao i svim ostalima koji su zainteresovani, predstavljeni su radovi kao i sve  što su deca naučila tokom petodnevnog kampa.

Kamp Kluba za negovanje tradicije i običaja svih naroda i narodnosti podržali su opština Srbobran, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice.

S.N.

Foto: P.L.

  

Postavio: Administrator dana 2019.01.11

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin