Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

KLADAR DR VLASTIMIR NOVI DIREKTOR DOMA ZDRAVLJA


Dom zdravlja "dr Đorđe Bastić" dobio je novog direktora koji je danas na 29. sednici SO Srbobran izabran na rok od četiri godine. Skupština opštine Srbobran dobila je i novog sekretara. Umesto Dragana Šarčeva koji je podneo ostavku izabrana je Danka Vasiljević iz Vrbasa.


Tri kandidata su konkurisala na mesto direktora Doma zdravlja. Dojučerašnji vd direktor Radivoj Ostojić, njegova predhodnica na istom mestu dr Svetlana Rajak i dr Vlastimir Kladar koji je dobio podršku većine odbornika i izabran je na ovu važnu funkciju.

Doktor Kladar je specijalista ginekologije i akušerstva, živi u Novom Sadu, a u periodu od četiri godine, do 2008. obavljao je funkciju direktora Doma zdravlja u Beočinu. Novi direktor Doma zdravlja u Srbobranu rođen je 1959.godine u Dvoru na Uni, medicinski fakultet završio je u Zagrebu, a diplomu specijaliste dobio je na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Na čelo Doma zdravlja u Srbobranu dr Kladar dolazi nakon 35 godina radnog staža.

Nakon izbora dr Kladar je izneo svoj program i plan rada za naredne četiri godine.

Protiv njegovog postavljenja bili su odbornici opozicije, izdvajamo delove obraćanja sa skupštinske govornice Branka Gajina i Jovana Tutorova, dok su podršku izboru pružili kroz diskusije, Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran i Zoran Mladenović, predsednik OO SPS u Srbobranu.

Na današnjoj sednici SO Srbobran, nakon prihvatanja ostavke Dragana Šarčeva, na mesto sekretara SO Srbobran izabrana je Danka Vasiljević, diplomirani pravnik iz Vrbasa. Ona dolazi sa pet godina radnog iskustva koje je provela u okviru rada u stučnim službama SO Vrbas.

Milena Alargić, predsednica SO Srbobran i Danka Vasiljević, novi sekretar SO Srbobran

Postavljenje Vasiljevićke izazvalo je reakciju opozicije koja je glasala protiv. Odbornik Branko Gajin ocenio je da se opštinska politika, kako je rekao vodi tako da Srbobran polako postaje kolonija i mesto za uhlebljenje recikliranih kadrova iz drugih sredina. Odgovorio mu je predsednik Paroški upozorivši ga da se ne služi rečnikom uvreda i da nažalost naša opština nema dovoljno visoko obrazovanih kadrova. Zbog toga, rekao je Paroški, opština pokušava da potrebe zadovolji sa kadrovima koji nisu stanovnici naše opštine, ujedno ocenjujući kao irelevantno odakle ko dolazi i da je prilikom izbora opredeljujući faktor stručnost.

Zasedanje je trajalo oko sat vremena, a 29. sednica SO Srbobran kojom je predsedavala Milena Alargić je završena odborničkim pitanjima.

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2019.01.24   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin