Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

PRVI PROTEST OPOZICIJE PROTEKAO MIRNO


Sinoć u Srbobranu održan je prvi u nizu, kako je organizator najavio, protest pod nazivom 1 od 5 miliona. Građani su se u 18.00h okupili na Trgu slobode, a potom je usledila zajednička šetnja ulicama Svetog Save, Zmaj Jovinom i Karađorđevom ulicom.


Ispred kolone učesnika išao je kamionet sa koga se sve vreme čula muzika, a protest je protekao mirno i bez incidenata. Skup je otvorio i pozdravio prisutne Vladimir Mudrinski, kako smo saznali, koji je zvanično organizator ovog skupa, a govorili su Filip Žemlje, student i Katica Babin.

Pored Srbobranaca na ovom političkom skupu prisutni su bili i građani koji su došli iz Vrbasa i okoline. Nakon šetnje i povratka učesnika na Trg slobode, Vladimir Mudrinski pozvao je učesnike da se sledeće subote okupe u još većem broju i iskažu svoje nezadovoljstvo načinom na koji se vodi politika u Srbobranu, ali i na republičkom nivou.

Među demonstrantima su viđeni poslanik u pokrajinskoj skupštini Arsen Kurjački, dr Milan Paroški iz Turije, svojevremeno kandidat za predsednika Srbije, odbornici opozicije u lokalnoj skupštini, a u većini su bili nekadašnji i sadašnji članovi Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine. 

S.Š. 

Postavio: Administrator dana 2019.02.10   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin