Vrh

Tvoja trenutna lokacija:  Index / Info / Politika

Održana XXX sednica SO Srbobran


Odbornici SO Srbobran u četvrtak su održali sednicu kojom je predsedavala Milena Alargić, a na kojoj su raspravljali i usvojili sve dokumente koji su bili na dnevnom redu koji je imao 15 tačaka. Sve predloženo je i usvojeno. Opozicija nije učestvovala u radu lokalnog parlamenta.


Lokalni parlament je prvo, po pribavljenom mišljenju Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, usvojio Statut opštine Srbobran, a zatim i Odluku o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta opštine Srbobran za 2018. godinu, Odluku o donošenju izmena i dopuna Plana generalne regulacije naselja Srbobran, Odluku o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju TC 110/20 kV "Srbobran 2" sa raspletom 20 kV vodova, Odluku o utvrđivanju visine zakupnine za poslovni prostor kojim raspolaže opština Srbobran, Odluku o izmeni Odluke o privremenom postavljanju montažnih i drugih objekata na javnim površinama, kao i Odluku o naknadama za korišćenje javnih površina za teritoriju opštine Srbobran.

U nastavku sednice skupštinska većina dala je pozitivno mišljenje o Programu uređivanja, otuđenja i izdavanja u zakup građevinskog zemljišta za 2019. godinu, Godišnjem programu poslovanja JKP "Graditelj" za 2019. godinu, Izveštaju o radu Pravobranilaštva opštine Srbobran za 2018. godinu, Izveštaju o realizaciji programa za unapređenje uslova života lokalne zajednice, a posebno za izgradnju infrastrukturnih objekata i drugih objekata u cilju poboljšanja uslova života opštine Srbobran za 2018. godinu, zatim o Izveštaju o realizaciji Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine Srbobran za 2018. godinu i Izveštaju o korišćenju sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Srbobran u periodu I-XII 2018. godine.

Sednica Skupštine opštine Srbobran zaključena je nakon sat vremena odborničkim pitanjima.

Sednici nisu prisustvovali odbornici opozicije. Kako saznajemo putem društvenih mreža, oni su bojkotovali rad Skupštine. Takođe, u vreme početka sednice, ispred zgrade opštine, na Trgu slobode raširili su transparent "1 od 5 miliona" i na taj način demonstrirali svoj politički angažman u okviru istoimenih protesta. 

Postavio: Administrator dana 2019.02.28   |  Ocena:  

 

                                    

 

Glasaj
     

Komentar na ovu vest mogu ostaviti samo registrovani korisnici našeg portala!
 Prijavi se
PESMA DANAPretraga
Partneri
Srbobran.net
Instagram
Centar za socijalni rad
Biblioteka
Vuk Karadzic
Agrosimsa
Nijansa
OŠ Žarko Zrenjanin Uča
Radost
Plava obala
Centar za sport
Lagrad
Kamen Mermer
Reklam Dizajn
Raspored sahrana
Apolon
Pc world
Petar Drapsin